torstai 4. heinäkuuta 2013

Uudet New Balance -juoksukengät - hyvät ja vielä eettisetkin


Tadaa! Joskus materia tekee onnelliseksi. No, tavaran välttämättömyydestä voi tietysti keskustella ajasta ikuisuuteen.

Oli miten oli, ostin pari päivää sitten New Balancen juoksukengät ja nautin niistä nyt jokaista juoksuaskelta ottaessani.

Vanhat Niken juoksukenkäni ovat muutaman vuoden ikäiset ja hyvin palvelleet. Mutta kun äitini ilmoitti, että häneltä löytyi "ylimääräinen" lahjakortti pieneen Nokialla sijaitsevaan urheiluliikkeeseen eikä hän tiennyt mitä sillä tekisi, kerroin että ei hätää. Kaikki olivat tyytyväisiä, varsinkin minä joka sain jo alennuksessa olevat pinkit juoksukengät 50 euron "käsirahalla". 

Myyjä oli fiksu nuori mies. Valittelin hänelle, kuinka mahdotonta on ostaa juoksukenkiä, kun pitäisi käydä ties missä testeissä ja isojen kauppojen hyllyt notkuvat satoja toinen toistaan teknisempiä (=kalliimpia) luomuksia. Myyjä onnistui rauhoittamaan mieltäni vakuuttamalla, että:
  • lopulta itselle sopivien kenkien määrä on hyvin rajallinen. Testit on usein tehty houkuttelemaan asiakkaita, eikä kengissä ole huomattavia eroja.
  • jos perusasiat on kunnossa (täyseristys ja kenkä tuntuu hyvältä, ei sen kummempia testejä tarvita.) 100-200 euron hintaluokassa erot eivät ole suuret, mutta halvempia ei kannata ostaa. 
  • juoksukengät kannattaa uusia parin vuoden välein (jos juoksee parikin kertaa viikossa) ja parasta on käyttää rinnakkain kaksia kenkiä, niin jalka saa vaihtelua. Vanhat kengät palvelevat siis edelleen.
Niinpä minä – jolle valinnat ovat yleensä hyvin hyvin vaikeita – kokeilin yksiä kenkiä tässä pikkuliikkeessä, jossa Adidakset ja Niket loistivat poissaolollaan. Hyllyiltä löytyi New Balance -merkkisiä kenkiä.

Kyselin, mikäs se tällainen merkki on, itselleni tuntematon. Yleensä googlettelen kaikkea etukäteen, koska yritän myös ostaa edes jollain tavoin eettisesti... Vastaus ilostutti: New Balance pyrkii tekemään suuren osan tuotannostaan Euroopassa ja Jenkeissä halpatuotantomaiden sijaan.

Ostin kengät ja kävin seuraavana aamuna koejuoksulla, joka sujui kuin vettä vaan!


Kaivelin vielä lisätietoja merkistä – ja yllätyin jälleen iloisesti seuraavista seikoista. New Balance on kuin minulle luotu!
  • New Balance amerikkalaisten urheilukenkämarkkinoiden toiseksi suurin merkki. Se on tänä päivänä johtava teknologisesti innovatiivisten urheilukenkien ja vaatteiden valmistaja
  • New Balance on kulkenut omia polkujaan urheilualalla, ja tällä se pysyy kovassa kilpailussa mukana. Yksi ratkaiseva valinta New Balancen tarinassa on ollut Endorsed by No One -filosofian seuraaminen, mikä tarkoittaa, että he investoivat tulonsa ennemminkin tutkimukseen, tuotekehitykseen ja hyväntekeväisyyteen kuin markkinointiin julkisuuden henkilöiden avulla. Hieno veto!
  • Päätös kotimaisen tuotantonsa säilyttämisestä on ollut menestyksekäs ja New Balance on kasvanut yhdeksi maailman suurimmista kenkävalmistajista viidellä Amerikan ja yhdellä Englannin tehtaallaan. 
  • Päätös valmistaa kenkiä erilevyisillä lesteillä on ollut tärkeä. Endorsed by No One-filosofiasta huolimatta monet suuret urheilijat haluavat käyttää New Balancen kenkiä ja varusteita. 
  • Euroopan vahvan retro running -trendin ansiosta New Balancen tennarit ovat saaneet paljon huomiota ja New Balance tarjoaa tänä päivänä suuren valikoiman70-, 80- ja 90-luvun malleja sekä alkuperäisasussa että uusina trendimuutoksina. New Balance on kuumaa valuuttaa tennarifanien keskuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti