sunnuntai 25. elokuuta 2013

Saarihyppelyä Kreikassa: Sifnos

Parin viikon takainen saarihyppelykierros Kreikassa ansaitsee useamman postauksen. 

Lyhyesti: matka oli upea, ja mielessä harva se päivä. Olisin voinut jäädä kiertämään saarihyppelijöiden suosikkia, Kykladien saariryhmää, ainakin vielä pariksi viikoksi, kuukaudeksi – tai vuodeksi. Kunhan mukaan olisi saanut lisää rakkaita ihmisiä.

No, voivottelut sikseen, nyt ollaan täällä ja ensi yöksi on luvattu hallaa, hiphei Suomen elokuuta!

On siis oiva hetki laittaa villasukat jalkaan (on jo), keittää kuppi teetä (join jo) ja muistella paikkoja, joissa on oikeasti lämmintä ja aurinkoista muutoinkin kuin parin päivän ajan vuodessa... 

Lisäbonuksena saarilla oli uskomattoman kaunista! Kristallinkirkasta vettä sekä (tuli)vuoria, maailmankuuluja auringonlaskuja (Santorini), vitivalkoisia kyliä sinisine ikkunanpielineen, tulipunaisia kukkia ja onnellisia kissoja ja koiria kapeilla kujilla makoilemassa.

Ensimmäinen vierailukohteemme oli Sifnos, jonne matkustimme isolla lautalla Ateenasta, satojen muiden turistien tavoin. Matka kesti nelisen tuntia, ja saavuimme saareen illansuussa.

Majoutuimme pikkukylässä nimeltä Kamares, ja ihastuimme saman tien sen levolliseen tunnelmaan ja kauneuteen. Saarella on ympärivuotisia asukkaita noin 2000, ei ihme että on levollista. Turistien määräkään ei ärsyttänyt, kaikki oli jotenkin pientä ja herttaista. Ravintoloita oli muutama ja turistit vaikuttivat fiksuilta, paljon ranskalaisia.

Sifnoksesta löytyy lisää tietoa mm. Wikipediasta (tosin ei suomeksi). 


Tämänmuotoinen oli Sifnos. Vuokrasimme moottoripyörän, joka onkin ehdoton edellytys jos haluaa nähdä "koko saaren päivässä" kuten me. Hintakaan ei ole paha, 40 euroa vuorokaudelta.

En tiedä mikä kukka tämä upea punainen kukka oli, mutta niitä riitti joka saarella katuja koristamassa. Vaikuttava vastakohta valkoista seinää vasten.
Lautalla Ateenasta Sifnokselle. Kaikki ihailivat maisemia. Onneksi olimme ostaneet halvimmat eli kansipaikat. Ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin sisällä nyhjöttäminen!


Upea elämys saarella oli perinteinen kylä nimeltä Kastro, joka oli autio kun siellä aamupäivällä vierailimme mopomme kanssa. Vaelsimme upeaan kirkkoon kallionkielekkäällä. Kuvissa se ei näy, mutta täällä tuuli erityisen kovaa – kuten kaikilla saarilla!Ja sitten matka jatkui kohti seuraavaa saarta, joka oli Milos, Siitä lisää tuonnempana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti