sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Aikuiset elokuvanteossa: nalle- ja lintupukuja & Karhu-viinaa

Nyt vihdoin pääsin rojahtamaan (onko se edes verbi?) kotisohvalle, väsyneenä mutta tyytyväisenä. Levätä en viikonloppuna ehtinyt yhtään (tahdon yhden vapaapäivän!) mutta hauskaa oli.

Tänään jatkui videokurssimme, ja pääsimme kokeilemaan fiktion tekoa. Ryhmämme oli jo viettänyt yhdessä edellisenkin viikonlopun, joten tunnelma oli jo mukavan rento ja vapautunut. 

Nauroin/nauroimme pitkästä aikaa vedet silmissä. Yleensä nimittäin olen ihminen, jota ei hevillä naurata mikään ja ihailenkin aina spontaaneihin naurunpurskahduksiin tempautuvia kanssaihmisiä. 

Nyt nauratti. Valitsemme nimittäin aiheeksemme sen, mihin liittyi eläimiä ja hassujen eläinpukujen käyttöä: karhu, talitintti, varis (minä) sekä metsästäjä. Kyseessä oli neliödraama, sillä kaikki eläimet pettivät toisiaan – ja kaikki tämä kymmenessä minuutissa.

Leffanteon prosessi kestikin sitten useamman tunnin: lavastus, puvustus, valaistus, äänitys sekä tietenkin käsikirjoitus ja kuvasuunnitelma. Lisäksi odottelua riitti. Kärsivällisyyteni ei missään tapauksessa riittäisi näyttelijän ammattiin, huh!
Mutta vau: olen oppinut rutkasti näiden kahden viikonlopun aikana, kiitos Työväenopiston, loistavan opettajamme sekä innostavan ryhmän. Kannatti "hukata neljä vapaapäivää opiskeluun, kuten jo eilen postailin (Sohvalla möllöttäminen vs. opiskelu).

Vankkana ideanani on ostaa lähiaikoina oma videokamera ja aloittaa ihan omia pikku proggiksia... Sitä odotellessa opittuja taitoja pääsen hyödyntämään töistä, jossa on kova halu tehdä videoklippejä – kuten varmaan yrityksessä kuin yrityksessä näinä päivinä...

Sitä ennen aion kuitenkin siirtyä varis-näyttelijästä yleisön puolelle Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla, jota jatkuu vielä koko ensi viikon. Suosittelen!

Isoin haaste on valita kymmenien hienojen elokuvista "parhaat"... toisaalta välillä kannattaa mennä katsomaan jotain ihan outoa ja ylittää oma mukavuusalueensa. Parhaat kokemukset syntyvät monesti silloin.

PS: Making of -kuvien laatu on mitä on, siinä hässäkässä ei ehtinyt tarkennella... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti