keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Rakastuin (kolmeen) tanskalaiseen

Sehän tiedetään, että tanskalaiset ovat kauniita, komeita, rentoja, hauskoja ja menestyviä mutta että ne sen lisäksi vielä luovat samanlaista muotia... edullisesti. Ei ihme, että tanskalainen design valloittaa maailmaa, ja että minäkin menin ja ihastuin tanskalaisiin.

Koska rakkaus on rajaton, niin silmäteriäni on kolme: Nümph, Day Birger & Mikkelsen ja Customized for Crowd.

Nümph on vanha ystävä, mutta suhteemme jatkuu vakaalla pohjalla, sillä ihastun aina uudestaan näihin simppeleihin ja rentoihin vaatteisiin, joissa on persoonallisia yksityiskohtia. Viimeksi ostin Nümphin harmaamustan villamekon (kieltämättä näytän körttimummolta se päällä) ja kivan pikkumekon kaveriltani Siivouspäivänä Karhupuistossa.

Ah, ja makkaratalon Warehousesta löysin pari viikkoa sitten kivan merenvihreän puseron, joka oli maksanut ennen 60 euroa, nyt 14 euroa eli hyvä kauppa tuli. Täytyy kuvata paita myöhemmin, ehkä jopa itseni päällä, nyt saunanraikkaana kotikalsareissa ei ole sellaisen hetki...

Zalandon esittelyä siteeraten:

Nümph on yksi tähdistä Skandinavian muotipiireissä. Tämä Tanskasta lähtöisin oleva merkki saa inspiraationsa taianomaisista hahmoista, nymfeistä, ja tuottaa valikoiman naisten vaatteita, joissa on sielua ja persoonaa; vaatteita, jotka ovat feminiinisiä, mutta myös särmikkäitä. Merkki on luotu auttamaan naisia edustamaan sitä, mitä he ovat: vahvoja, mutta haavoittuvia. Brändin naistenvaatemallisto on tyylikäs ja uniikki, hauskoilla printeillä kuvioitu, naisellisilla väreillä ja klassisilla leikkauksilla valmistettu.

Klassinen neule, jossa on silti väriä! Kielsin nimittäin itseäni ostamasta lisää mustaa ja harmaata, joita vaatehuone jo pursuaa. Nykyään panostan "laatuun ja hyviin materiaaleihin" (olenkohan tulossa keski-ikäiseksi?!). No, tässä neuleessä on 63% pellavaa ja 37% viskoosia ja olen iloinen siitä. :)
Ekat chinoni ikinä (ainakin muistaakseni...) Puolipituiset, supermukavat & pehmoiset kuin mitkä. Tänään chinot olivat ekaa kertaa päälläni töissä - reisiin asti ulottuvien villasukkien kanssa. Enpähän palellut.
Day Birger & Mikkelsenin yksinkertaisen tyylikkäitä vaatteita olen ihaillut jo pitkään, niissä on sitä jotain. Myös hintaa on vähän liikaa minun makuuni. Mutta innostuin, kun löysin hyviä alennuksia Boozt-nettikaupasta. Lisää valikoimaa (ja tarjouksia!) löytyy Dayn omasta verkkokaupasta, mutta ilmaisen toimituksen takia päädyin tilamaan Booztista. Nimittäin ostin sieltä myös muuta tanskalaista (alla).

Tässä vähän perusinfoa ihastuksestani:

Merkki on Keld Mikkelsenin älynväläyksen tulos. Keld kuvailee brändiään: "DAY BIRGER ET MIKKELSEN perustuu kaukaisten ja läheisten vaikutteiden yhdistelemiseen. Sekä paikallisuus että globaalius on tärkeää. Brändissä yhdistyy maailmalla matkaavan jet setterin hienostuneisuus modernin mustalaisen vapautuneisuuteen."

Visiossa yhdistyy maailmalta löytyviä kauniita etnisiä vaikutteita skandinaavisen pelkistetyn tyylin, maskuliinisen räätälöinnin ja retrohenkisen tyylin kanssa. Tuloksena on vaatteita joissa yhdistyy ylellisellä tavalla modernit klassikot, hienot yksityiskohdat, aito käsityöläishenki ja innovatiiset elementit. Valikoimaan kuuluu valikoima asusteita ja iltamekkoja - jotka tuovat modernin näkemyksen muotiin.

Jep! Brändi perustettiin vuonna 1997 ja siitä on tullut globaali design-pohjainen yhtiö. En ihmettele.


Kolmantena muttei vähäisimpänä jännä löytö, Customized For The Crowd. Ostin taannoin heidän pitkähihaisen "alus"paitansa, joka on tosi miellyttävää ainetta. 

Merkki tekee lähes kaikki vaatteensa samaan kokoon, mutta ihmeellisesti "yksi koko mahtuu kaikille". Naiset voivat pukea päälleen toppeja, mekkoja, legginssejä ym. erityisesti suunnitellun kankaan ansiosta, joka venyy muttei pauku, ehheh. Aika täydellistä meikäläiselle, jolle vaatteen mukavuus on valintakriteeri numero yksi.

Tosin ylläoleva mekko on kokoa S. Maailman mukavimmasta materiaalista tehty vaate sekin, jota voisi pitää vuorokauden ympäri!

Kyllä ne tanskalaiset osaa... Tuleeko mieleen muitakin tutustumisenarvoisia tanskalaisia? Rakkautta kun riittää jaettavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti