torstai 5. syyskuuta 2013

Syysflunssan ekat oireet – en suostu!


Voi ei! Heräsin aamulla vähän kurkkukipuisena, olo oli juuri sellainen kuin on ihmisellä, jonka kohtalona on viettää seuraavat päivät syysflunssan kourissa, sängyn, sohvan ja nenäliinakasan ympäröimänä, itsesäälin kourissa.

Mutta ei, tällä kertaa en suostu! Saimme nimittäin eilenillalla ex tempore -idean viettää ensi viikonloppu Tallinnassa, ja nyt on lautta ja hotelli varattuna la-su. Pieni maisemanvaihto tekee nyt erinomaisen hyvää. Milloinpa ei tekisi. Samalla vältämme kivasti viikonlopun siivouksen (mitä tämä koti tosin kovasti tarvitsisi). Mutta hei, elämä on lyhyt eivätkä pölyt katoa!


Takaisin asiaan, nihkeään oloon. Tällä kertaa turvauduin vanhoihin ja uusin hoitokeinoihin. Olen syönyt lusikkakaupalla hunajaa (nam) sekä pari isoa kupillista teetä raastetusta inkivääristä ja nokkosenlehdistä. Lisäksi olen pannut päälleni kahdet villasukat ja lämpimimmän villapaidan. 

Olen myös napsinut sinkkiä, loistolääke näihin pirullisiin "ekoihin oireisiin". Meidän laajaa vitamiinivalikoimaa tutkiessani taisin samalla napata myös Omega 3 -tabletin, B-vitamiinin, pari vahvaa D-vitamiinia sekä kalsiumtabletin (joka maistuu appelsiinilta ja on vaan hyvä). Saa nähdä, miten tällainen sekalainen cocktail vaikuttaa. Jos mitenkään.

Pisteenä iin päällä kävelimme poikaystävän kanssa aurinkoisilla merenrannoilla. Perinteinen "pikku" kävelymme kestää yleensä ainakin pari tuntia. Kierrämme Hietsun torin kautta Eiranrannan kallioille – lempparipaikkojani! Sitten jatkamme Kaivarin ja Punavuoren kautta kotiin. Meren näkeminen tekee ihmiselle hyvää. 

Nyt nautin yömyssyllisen Vana Tallinnaa, viikonlopun teeman sopien. Yleensä olisin ottanut Jägermeister-shotin, joka on ihan paras yskänlääke. Jekku vaan oli loppu.

Ratkaiseva hetki taistelussa on ensi yö: heräänkö täysin terveenä vai onko kurkun kaktus kasvanut? Sormet ristiin. Ja tsemppiä kaikille syysflunssassa riutuville, kyllä se siitä ihan kohta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti