torstai 3. lokakuuta 2013

Hyvä palaute, parempi mieli

Muistakaa ihmiset kehua toisianne! Toisten selkään taputtelemisen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa – siis aina silloin, kun siihen oikeasti on aihetta. Muussa tapauksessa molemmat osapuolet kyllä tajuavat, ettei arvostus ole aitoa vaan sen tietyn ruumiinosan nuolemista.

Itse olin tänään hieman nyrpeä töissä, koska en saanut tunnustusta yhdestä asiasta, josta olisin sitä mielestäni ansainnut.

Asiaa pohdittuani tajusin, että olen itse totaalisesti unohtanut kehua muutamaakin työkaveria hienosti hoidetuista projekteista. Niinhän se on, pata kattilaa soimaa... ja hyvää palautetta on paljon helpompi ottaa vastaan kuin antaa muille. On se kumma.

Heti huomenna aion kirjoittaa kauniit meilit molemmille tai, vielä parempi, koputtaa heidän ovelleen ja mennä kehumaan ihan kasvoista kasvoihin.


Muiden kehuminen kun ei ikinä ole itseltä pois, vaikka etenkin meidän suomalaisten on välillä vaikea tajuta sitä. Päinvastoin, sitä varmemmin voi odottaa itse saavansa positiivista palautetta jos muistaa antaa sitä muillekin.

Siis: kehukaa toisianne! Siihen löytyy yleensä aina aihetta, ja kaikille tulee taatusti parempi mieli.

PS: Kehuminen ja itsekkyys taitavat nyt olla mieleni päällä, sillä postailin aiheesta viime viikollakin otsikolla Ihmisten itsekkyydestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti