sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Liesjärven kansallispuisto, "kaukana" kaikesta (Helsingistä)

Pari viikkoa sitten pohdimme, mitä ihmettä tehdä viikonloppuna. Oli perjantai-iltapäivä, puolipilvistä ja +19C Helsingissä, ja samanmoista luvattu viikonlopuksi. Ei mikään ideaali kesäsää, mutta olisi voinut olla pahemminkin... kuten täällä aina jaksetaan muistuttaa.

Poikaystävä on hinkunut pitkään telttailemaan. Mikäs siinä. Itsekin olen telttailun ystävä, kunhan aurinko paistaa eikä lämpötila laske yölläkään alle +20C. Ja jollei ole hyttysiä. Taidan olla trooppinen telttailija.

No, aloin googletella läheisiä kansallispuistoja. Nuuksio on nähty ja siellä on yleensä liikaa porukkaa erakoitumista halajavalle, Sipoonkorvessakin olimme käyneet. Kolmas, suht läheinen vaihtoehto oli Liesjärven kansallispuisto. Kiitokset Luontoon.fi-sivustolle, josta löytyy loistavasti tietoa luonnoon helmaan tahtoville!

Telttailu epäilytti, joten testasin olisiko pikkuinen Metsähallituksen vuokramökki Peukaloinen vapaana. Ja olihan se, Hämeen luontokeskuksesta vastattiin. Hienoa! Ilmeisesti sähkötön ja vedetön mökki 55 euron vuorokausihintaan ei ole turistivetonaula.

Mutta hauskaa meillä oli. Tehtiin nuotio jos toinenkin ulos ja sytytettiin tuli kamiinaan (jonka "ansiosta" mökki kuumeni saunamaisiin lämpötiloihin - amatöörit...). Vaelsimme lähimaastossa ja mustikoita löytyi hurjat määrät. Lähes kaikki päätyivät saman tien suuhun.

Vierailimme myös kansallispuistossa sijaitsevalla Korteniemen perinnetilalla, jolla eleltiin 1910-luvun malliin. Charmantti vanha herra esitteli meille maatilaa ja tutustuimme pihapiirin asukkaisiin, lampaisiin ja kanoihin. Nekin edustivat viime vuosisadan tyyliä.

Johtopäätös: sadan kilometrin päässä Helsingistä pääsee erinomaisesti eroon sivistyksestä, nauttimaan luonnosta ja mikä parasta – reissun suunnitteluun meni noin vartti!Tyypillisin asentoni viikonloppuna, persus pystyssä pää puskassa. Mustikat!


Korteniemen perinnetila – hieno minimatka menneisyyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti