lauantai 9. helmikuuta 2013

Sisustustrendit 2013 & 2014 - ja näitähän riittää!

Liekö kevättä rinnassa, vaikka lunta tulee taivaan täydeltä, kun tänään iski hirveä into sisustaa kotia. Erikoista tämä hinku on, koska en yleensä ole mikään sisustustyyppi, joka seuraa trendejä ja pistää kaiken uusiksi säännöllisin väliajoin - tai edes jotain uusiksi, sillä meidän kotona kaikki on suurin piirtein samoilla paikoilla kun muuttaessamme asuntoon pari vuotta sitten. Siitä huolimatta - tai juuri siksi - meillä on mielestämme kotona tosi viihtyisää ja mikä tärkeintä - kodikasta ja rentoa. 

Suuria muutoksia en siis kaipaa, mutta jotain kuitenkin... ja kun kerran sisustuksesta innostuin niin päätin saman tien tsekata, mikä on nyt maailmalla in.

Bongasin Luxury Interior Design Journalin - täältä jos mistä luulisi löytyvän infoa! Ja löytyihän sitä. Blogin pitäjä Laura Bielecki valottaa meitä trendeistä 2013-2014. Bongasin itseäni innostavimmat - onneksi trendiviidakko on tunnetusti sen verran laaja, että kukin löytää sieltä itseään innostavat ilmiöt. Hyvä niin. Mitä sitten tapahtuu?

1. Keltainen on uusi pinkki. Sopii - keltainen on lempivärini!

2013-trends-1-yellow-tara-seawright © Tara Seawright Interiors
2. Kuviokuosit tekevät paluun - ja mikä tärkeintä: taustavärin tulee olla valkoinen. Siis mitä vaan, kunhan kaikki tapahtuu valkoista taustaa vasten...

Designersblock Department Store at Interiors UK 2013
3. Folklore tekee paluun: afrikkalaista, meksikolaista, bulgarialaista... Lisäksi erilaisia kuviointeja saa huolettaa sekoittaa (no juu ainahan niitä saa, mutta nyt ihan trendilisenssin kanssa).

Folklore Enamel Coffee/Tea Pot: Amazon.co.uk: Kitchen & Home
4. Luonnollisuus ja kosketettavuus. Kuosien tulisi kutsua hivelemään itseään, hehkua lämpöä ja syvyyttä. Blogissa kehotetaan ottamaan mallia aamupalan kokojyväleivän sävyistä ja pinnasta (eikun ruisleipää hipelöimään, heh). Eli beigen ja ruskean lämpimiä sävyjä yhdistettynä yllätysyllätys - valkoiseen.

5. Kirjailu, kutominen ja käsityöt ylipäänsä. Suurensuurilla silmukoilla kudottuja pintoja sisustukseen! Tällaisen matskun tuottaminen voisi onnistua kärsimättömältä meikäläiseltäkin...


6. Mustavalkoisuus, geometrisuus & graafisuus.

7. Surrealismi ja satumaisuus: Liisa Ihmemaassa ja Disney saapuvat olohuoneeseen - ja lapsetkin tykkää!


Tässä vielä yhteenveto vuoden 2013 väreistä - kiitettävän valoisalta näyttää, ja sitähän juuri me täällä pohjan perukoilla tarvitsemmekin harmaan ankeuden vastapainoksi. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti