perjantai 10. toukokuuta 2013

Luonnonmukainen shampoopala - kahdenlaisia kokemuksia

Pitkä viikonloppu Tampereella vanhempien paapottavana, ah. Tänään hengailin kaupungilla ja kiersin suurimman osan Tampereen vaatekaupoista tavoitteenani ostaa jotakin... keväistä. Mitään ei löytynyt, ja ainoat paikat joihin jätin rahaa olivat Yliopiston apteekki ja Ruohonjuuri. Tähän on tultu.

Kuva: Flow-kosmetiikka
Ruohonjuuresta ostin äidille varhaiseksi säitienpäivälahjaksi Flow-shampoopalan, josta tuli eilen saunassa puhe. Olen itse käyttänyt tätä shampoota jo useamman kuukauden - ja tykännyt. Hiukset tuntuvat paksummilta ja karheammilta - mikä on pelkkää plussaa, hentoinen blondi kuontalo kun on.

Ennen kaikkea shampoo on kotimainen luonnontuote. Koko ajan nimittäin hämää yhä enemmän, mitä kaikkia kemikaaleja sisällemme ja ihollemme mätämme harva se päivä.

Ja huomio hyvinkääläiset: nyt voitte tukea oman kunnan teollisuutta, sillä Flow on hyvinkääläinen perheyritys. Kaikki kehittely ja valmistus tapahtuu paikallisessa pientehtaassa.

Yrityksen Vihreäkosmetiikka-blogissa kerrotaan Flow-shampoosta, jossa pesevänä aineena on saippuapohja, eikä tuote sisällä lauryylisulfaatteja (esim.sodium laureth sulfate). Öö... mitä tämä olikaan? 

Esimerkiksi Kemikaalicocktail-blogista löytyy selvitystä. Lyhyesti: Sodium laureth sulfate on etenkin shampoissa yleisesti käytetty, toksinen aine, joka on kaloille, muille eläimille ja luonnolle myrkyllinen. Ei hyvä. Lisäksi aineen syöpävaarallisuudesta kiistellään. Maalaisjärjellä ajatellen luonnolle näin haitallinen aine ei voi olla kauhean terveellistä ihmisellekään.

Flow-shampoopaloja on erilaisia, kuhunkin hiuslaatuun omansa. Vihreäkosmetiikka-blogin mukaan suosituin on Hamppu-turve ärtyvälle hiuspohjalle. Ehkä suomalainen tykkää kesäsaunan mieleen tuovasta tuoksusta... :)


Itse olen käyttänyt Blondi-shampoota, joka sisältää vaaleaa hiusta kirkastavaa kamomillaa ja sitruunaa. Samanlaisen ostin myös vaalealle äidilleni, mutta muitakin tekisi mieli kokeilla. Etenkin tuuheutta lisäävää olut-munaa - vanhanajan konsti, kuulemma.


Lopuksi varoituksen sana. Kun ostin ensimmäisen palani Ruohonjuuresta, Flow'n tuote-esittelijä "varoitti", että alussa tukka saattaa jäädä klähmäiseksi. Siis tahmaiseksi. Johtuu kuulemma siitä, että hiukset puhdistuvat kemikaaleista. Odotin jotain pahempaa, sillä tukka tuntui vain hieman "oudolta" parin ekan pesun jälkeen ja kohta jo ihan normaalille - vain paremmalle. Ja kaveritkin on kommentoineet, että "onpa sun tukka hyvässä kunnossa". 

Hiukset kannattaa pestä tyvestä latvaan ja hoitoaineen (sekä muiden hiustenhoitotuotteiden) tulisi myös olla luonnonmukaisia - muuten tuo "kemikaaleista puhdistuminen" ei oikein toimi...

Kaikille tämä pikku pala ei ehkä silti sovi, hiuksia kun on yhtä monta kuin meitä. Suosittelin shampoota yhdelle kaverille, joka tuli seuraaville treffeillemme pipo tiukasti päässä. Hän oli pessyt tukkansa kolmesti (yhdellä kertaa) ja se oli silti jäänyt tooosi tahmaiseksi. Kokeilu taisi jäädä lyhyeen. Täytyykin seuraavalla kerralla kysyä, mitä sitten tapahtui...

Olisi kiinnostavaa kuulla, millaisia kokemuksia muilla on Flow:n tai vastaavista luonnonmukaisista hiustenhoitotuotteista... vai onko mitään?

3 kommenttia:

 1. Olen kokeillut luonnonkosmetiikan hiustuotteista Madaraa ja Laveraa sekä kotimaista Ole hyvää (joka on ekompi, mutta ei täyttä luonnonkosmetiikkaa). Mulla on paksu ja pörröinen, "karvainen", hiuslaatu, jota mikään em. tuotteista ei ole onnistunut taltuttamaan :( Niin kovin kun haluaisinkin käyttää luonnonkosmetiikkashampoota, musta tuntuu, että mulla ei ole enää rahaa eikä mielenkiintoa etsiä uusia vaihtoehtoja kalliista valikoimasta. Shampoot ovat lähes poikkeuksetta jättäneet hiukset takkuisiksi ja sen jälkeen hoitoaineen pitäis olla joku tosi super, että lopputulos olisi hyvä. Harmi!

  Onneksi sentään moni muu tuote on jo vaihtunut luonnonkosmetiikkaan – olen muun muassa Dr. Hauschkan vartaloölyjen suuri fani!

  t. Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa kyllä olla niin, etteivät luonnonshampoot sovi kaikille hiustyypeille - kuten kaverilleni, jolla myös on paljon paksumpi ja pörröisempi tukka kuin itselläni. Toisaalta tuntuu, että tällaiselle hienolle hiuslaadulle ainakin Flow toimii hyvin...

   Ole hyvää kokeilin myös, mutta se jätti tukan jotenkin latteaksi - ja talvella sähköiseksi, ainakin muistaakseni... Madaran tuotteita olen ajatellut kokeilla kanssa - ja Dr. Hauschkaa! Suihkusaippuan ostin taannoin, mutta vartaloöljyt kuulostavat hyvältä, täytyypä testata! Tällä hetkellä käytän kookosöljyä vartalolle. Kosteuttaa tehokkaasti. :)

   Poista
 2. Minä olen nyt pessyt blondipalalla varmaan nyt kuusi kertaa ja näistä peusuista kaksi tänään. Aamulla siis oli viides kerta ja olin jo vaipua epätoivoon, aamulla pesun jälkeen jäi hiukset päältä todella klähmäisiksi, ei missään vaiheessa olleet sellaiset tai siis niin klähmäiset, hieman juu, mutta tämän aamuinen oli kyllä ihan jotain järkkyä!.

  Oli pakko nyt illalla kuurata kuontalo uudelleen ja jestas, mitä hiuksilleni tapahtui! Ne on aivan puhtaat, kiiltävät ja ei mitään klähmän tunnetta missään. Tosin nyt päänahka hieman kihelmöi ja se johtuu taatusti tästä liiasta pesusta, mutta oli kertakaikkiaan pakko! Laitoin kyllä pesun jälkeen Santen hoitoainetta, mutta seuraavaksi taas omenaviinietikka/kamomillahuuhdetta :)

  Ihan oikeasti meinasin tänään marssia Ekoloon ostamaan jotakin muuta shmapoota, oli jo niin epätoivoinen olo, on tämä nyt niin käsittämättömän erilainen kuin mitä oli aamulla, hiukset on kiharat, kuohkeat ja värikin on kyllä selvästi kirkastunut. Tyvikasvua ei ole havaittavissa ollenkaan ja värjäyksestä on kuitenkin jo muutama kuukausi takana.

  Tuntuupi nyt siltä, että tämä on minun juttuni, toimii näemmä! Vaati kärsivällisyyttä kestää todella huonot hiuspäivät, mutta uskallan suositella :) kokeilkaa ihmeessä!

  VastaaPoista