torstai 23. toukokuuta 2013

Netistä voi tilata ruokaa - Espanjasta asti


Tilattiin "vähän" espanjalaista ruokaa - netistä! Kaikkea sitä nykyaikana. Täytyy kyllä sanoa, että kun paketti vihdoin saapui (kolhuisena kahden viikon odotuksen jälkeen) pari päivää sitten, niin tunnelma oli kuin jouluna. Ainakin kotitalouden espanjalaisella osapuolella. 

Omia ruokia ihminen kaipaa aina, kun on muualla. Varsinkin jos asuu muilla mailla vuosikausia... Ja itsekin pari vuotta Espanjassa asuneena on mielenkiintoista seurata, mitkä tuotteet ovat toiselle juuri ne. Itselleni varmaan perinteiset ruisleipä ja salmiakki. Puuroakin kaipaa joskus.

Aika arvattavilla linjoillahan tässä mennään, eli tässäpä espanjalaisen gastronomian kirkkaimpia helmiä - joita voi tilata kotiin vaikkapa Comida Ibérica -verkkokaupan kautta. 

Colacao - espanjalainen kaakaoklassikko, joka kuuluu juoda pienestä lasisesta juomalasista. Tietenkin täysmaidon JA sokerin kanssa. Namiahan juoma on kuin mikä, terveellisyydestä ei nyt puhuta.

Príncipe - suklaatäytekeksi, josta on olemassa tuhansia variaatioita maailmalla. Lähi-Alepastakin saa muutamia (mielestäni samanlaisia) keksejä, jotka eivät tietenkään ole läheskään yhtä hyviä. 

Carbonell - perinteistä espanjalaista oliiviöljyä, jota on tehty vuodesta 1866 ja joka on yksi maailman suosituimmista. Pullo maksoi netistä tilattaessa 4,50 euroa (+postituskulut tietty). Vertailun vuoksi: Suomessa samantyyppinen, ei-niin-hyvä neitsytoliiviöljy maksaa kaupassa 12 euroa. 

Chufa horchata - horchata, tuo jännänmakuinen janonsammuttaja ja kesäherkku. Jotkut rakastaa ja toiset sitten ei, kuvittelisin. Juoma valmistetaan yleensä chufa-nimisestä marjasta. Mikähän mahtaa olla suomeksi...?

Churros - ei ehkä enää esittelyjä kaipaa edes Suomessakaan. Munkkeja muistuttavat rasvassa lilluvat herkkurinkulat maistuvat Espanjassa etenkin aamuyöstä juhlinnan päätteeksi, suklaakastiketta muistuttavaan kaakaoon dipattuina. Energiataso nousee sekunnissa takaisin pilviin. 

Queso manchego - tämäkään tuote ei taida esittelyjä kaivata, ainakaan juustojen ystävälle. Itse en sellainen ole, mutta uskon kun sanotaan että tämä jos mikä kuuluu maailman parhaisiin juustoihin. 

Campurrianas - "maalaiskeksi" on toinen perusespanjalainen tuotemerkki, joka aiheutti leveän hymyn ja lapsuudenmuistojen vyöryn maistelijassa.

Galletas María - siis nämä ovat "ihan tavallisia" Marie-keksejä! Minun mielestäni. Eivät kuitenkaan, sillä oikeasti nämä keksit ovat paljon parempia (koska paketti on tuttu?).

Muutamia muitakin tuotteita pinosta löytyy, kuten kinkkua ja purkitettua mustekalaa liemessään sekä tietenkin anjovistäytteisiä oliiveita. 

Ihmeen kaupalla kaikki mahtui keittiön kaappeihimme ja puolet taitaa olla nyt, pari päivää myöhemmin, jo hävinnyt parempiin suihin. Eikun uusintatilausta vetämään...1 kommentti:

  1. Colacao -

    Hopohopo tarkeinta on miten sen sekoittaa! ensin maitotilkkaan ja sitten siihen kuuluu kaataa maito hitaasti ja korkealta niin etta siihen tulee se vaahto :'D Yak, kuka laittaa sokeria? Ei oo ikina tullut vastaan niin makeannalkaisia etta pitais sokeria viela laittaa hee

    VastaaPoista