sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kierrätystehtaalla Kaapelilla

Viikonloppu meni lähinnä työn ja flunssan rippeeksi jääneen yskän hilpeässä seurassa, mutta onneksi ehdimme käydä tsekkaamassa Kaapelitehtaan Kierrätystehtaan lauantaina - loistotapahtuma, jonka runsas kävijäjoukko yllätti iloisesti! Itse asiassa kävijöitä oli yli 10 000 viikonlopun aikana - vauvasta vaariin.

Hienoa, että yhä useampaa kiinnostaa kierrättäminen, ekologisuus, vastuullinen kuluttaminen, lähiruoka, eettisyys, tuunaaminen ja kaikki tee-se-itse-jutut.

Vähemmän kun on yleensä aina enemmän. On ihan eri juttu ostaa oikeastaan mitä tahansa kierrätettyä käsityöläiseltä (jonka leipä ei todellakaan ihan helposti irtoa). Yleensä aina rahansa vastineeksi saa jotakin paljon persoonallisempaa kuin isosta ketjusta ostaessaan. Sekä paremman mielen, tietty.


Ekologinen muotinäytös Kaapelilla.


Kaapelin toisen kerroksen työpajoissa tehtiin vaikka mitä! Käsin, ompelukoneilla, paperimassasta... Tunnelma oli iloisen keskittynyt. Mikäs sen parempaa kuin omilla käsillä tekeminen (jos vielä askartelun tuotos sattuu onnistumaan...)Löytö nro 1. Uusix-verstaan väen tuunaamat pussukat Helsinki-teemalla. Hienoja ovat eikä hintakaan kirpaise - 5 eurolla sain kaksi pussukkaa. Näitä voi vaikka antaa lahjaksi... jos malttaa.

Poikaystävä innostui Varustelekan myymistä ammuslaatikoista. Kannustin häntä ostamaan sellaisen (huono omatunto, kun minä vain shoppailin ympäriinsä). Käyttöä tälle pohdittiin tovi jos toinenkin, kunnes keksin että olen jo pitkään halunnut säilöä koko (suuren) lääkevarastomme yhteen paikkaan. Laatikko sopii siihen täydellisesti. Ja pillerithän ovat vähän kuin ammuksia...

Tällaisen korun päädyin ostamaan, en enää yhtään muista mistä lukuisista pisteistä tosin (sori sinä mukava käsityöläisnainen, joka annoit vielä pinkin pussinkin kaupan päälle!). Joka tapauksessa, tykästyin koruun, joka sattui vielä olemaan tarjouksessa 10 eurolla. Materiaali? Vanhat vinyylilevyt. Ne kyllä repeävät moneen...

2 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä teit! Noi pussukat on niin jees ja superhalpoja. :) Harmittaa, kun en itse päässyt. Vinkkailehan jatkossakin tämmöisistä tapahtumista!

  Tervetuloa lukemaan, että miten meidän perheen tarkan markan kausi on lähtenyt liikkeelle: http://hilu.blogit.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pussukat on kyllä aikas ihania - täytyy vielä keksiä niille arvoistaan käyttöä. :) Pussukoita ja kaikenlaista muuta saa käsittääkseni myös Uusix-kaupasta Kierrätyskeskukselta: http://uusix.fi/5.

   Ja hienoa, että Kierrätystehtaan kaltaisia tapahtumia järjestetään - täytyykin muistaa vinkata niistä täällä! Pistävät miettimään (jälleen kerran) kuinka paljon enemmän voisi tehdä itse sekä kierrättää ja tuunata kaikenlaista. Uudet vinkit ja ideat ovat aina tervetulleita.

   Kiitos myös blogivinkistä, käyn mieluusti lukemassa tarkan markan kaudestanne!

   Poista