maanantai 6. toukokuuta 2013

Taloyhtiön kokous - tahtojen taistoa

"Ja sitten se ovi...", tilittää tyylikäs rouva ja huokaisee syvään. "Rumaksi potkittu ja kauheassa kunnossa. Siinä taitaa lukea Paananen." Tämänpäiväinen taloyhtiön vuosikokous oli jälleen kerran kiinnostavaa seurattavaa.

Täysin tuntemattomat ihmiset pakkaantuvat yhteen tilaan juomaan kahvia (ja tällä kertaa jopa omenapiirakkaa vaniljajäätelöllä!) ja keskustelemaan "sivistyneesti" yhteisesti omistamansa yhtiön tilasta ja tulevaisuudesta. Kokouksessa erilaiset intressit ja persoonat toden totta kohtaavat - ja ottavat  hanakastikin yhteen.


Mielenkiintoista seurata, kuka on kenen puolella ja tukee minkäkinlaisia näkökantoja. Tällä kertaa kävimme mm. tiukan keskustelun siitä, pitäisikö autopaikkojen hintaa nostaa, kun kaikki muukin nousee - yhtiövastike jopa 20%, mistä myös käytiin kovaa kädenvääntöä. Turhaan tosin, nousee se kuitenkin...

Autoilijat vastustivat autopaikan hinnannostamis-ideaa, kaikki muut kannattivat. Ihmeellisten keskustelun mutkien kautta päädyimme lopulta korottamaan autopaikan maksua 5 eurolla - varsin kohtuullista minun mielestäni, autoilu on kuitenkin (Helsingin keskustassa asuvalle) yleensä aika vapaavalintainen juttu. Ja Helsingin asukaspysäköinti toimii ihan ok myös. Itse löydämme lähes aina tyhjän parkkipaikan kodin tuntumasta, vaikkemme maksakaan 20 euroa kuussa autopaikasta taloyhtiölle.


Kiinnostava oli myös tämä Paananen-tapaus. Vanhempi rouva päivitteli "kovaa menoa" ja graffiteilla koristeltua hissiä omassa rapussaan, ja muut asukkaat yhtyivät vähitellen kuoroon.

Taloyhtiön presidentti löi pökköä pesään kertomalla, kuinka juuri tuo kyseinen rappu tuntui olevan paheen pesä. Sinne tuntui kerääntyvän kaikenlaisia huumehörhöjä, valituksia kovasta melusta sateli ja joskus poliisi oli tullut "rynnäkkövarusteissa ja susikoirien kanssa" sisään. Liekö kaiken takana tuo pahainen Paananen?

Vaikutti aika rajulta tarinalta, sillä itse en ole huomannut minkäänlaista "levotonta menoa" kahden Kampissa asumamme vuoden aikana. Päinvastoin, ihmettelen aina talomme täydellistä rauhaa - vähän kuin maalla asuisi.

Niin se vaan on, että yhteinen vihollinen yhdistää "kunnon ihmisiä". Onneksi Paananen ei sattunut paikalle yhtiökokoukseen, vaikka asenne taisi olla että vuokralaisiahan ne häiriköijät tietenkin ovat. Näköjään talosta kuin talosta löytyy monen mielestä edelleen kahden kerroksen väkeä...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti