lauantai 4. toukokuuta 2013

Herkullista yrttijuomaa! Ja kotimaistakin vielä

Kotona keittiön kaapin hyllyt notkuvat erilaista teetä, vaikken suuriä määriä sitä yleensä juo (mm. siksi että teestä tulee minulle herkästi huono olo - tästä lisää bloggauksessa Miksi vihreästä teestä tulee äklö olo?)

Joka tapauksessa, vähän aikaa sitten löysin ihan lähi-Alepan teevalikoimasta aivan loistavan vaihtoehdon! Kyseessä on Nordqvistin Stinan Ilo-yrttitee. Paketista löytyvät nämä erinomaiset maut (varsinkin tuohon Raikas-juomaan oon jäänyt ihan koukkuun!)

Valo 
Ainekset: Nokkonen ja sitruunaruoho.

Raikas 
Ainekset: Kaakaopavun kuoria ja piparmintun lehtiä. 

Makea 
Ainekset: Lapacho-yrttiä, omenan palasia ja aromeja.

Lämmin 
Ainekset: Kanelin palasia, kardemummaa, neilikkaa ja pippuria


Suosittelen lämpimästi! Näin juomaa hehkutetaan Nordqvistin verkkosivulla. 

Onnen ja Ilon sinulle tarjoaa Stina®. Stina® on tuotemerkki, jonka tarkoituksena on tuoda sinun lähellesi aitoja makuja, oikeista yrteistä. Niin, että lapsikin voi näistä nauttia. Hyvää tuovia hetkiä. Stina® on kerännyt tuotteet itse ja valikoinut sinulle kauniit iloiset paketit. Stina® suunnittelee tarjoavansa myös jatkossa jänniä juttuja. Hyvää mieltä ja nähdään!
-Stina®
Lisäpisteitä hyvän maun ja hinnan sekä terveellisyyden lisäksi siitä, ettei Ilo 
ole tee vaan yrttijuoma - tätä voin litkiä kupin jos toisenkin ilman, että tulee yhtään äklö olo. 

Ja lisäekstrapointsit kotimaisuudesta – Nordqvist on yli 30 vuotta toiminut suomalainen teetalo. Näinä ankeina aikoina tuntuu, että kotimaisuus on koko ajan tärkeämpi kriteeri ostospäätöksiä tehdessäni. Ja tällä kertaa myös helppo päätös.


4 kommenttia:

 1. Kiinnostava juttu tuo vihreästä teestä aiheutunut huonovointisuus. Vihreän teen valmistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota: monet hauduttavat sitä liian kuumassa ja liian pitkään. Kannattaa aina valita irtoteetä ja hauduttaa se noin 80 asteisessa vedessä ja HUOM. vain noin 1 minuutin ajan! Lämpötila voi olla aika suurpiirteinenkin, mutta tärkeää on, ettei käytä juuri kiehunutta, lähes 100 asteista vettä. Kannattaa jatkaa tilkalla kylmää vettä tai suosiolla odottaa 5-10 minuuttia. Oikein haudutettu vihreä tee on valmiina varsin haalean väristä.

  Olen kyllä lukenut, että pitemmässä haudutuksessa (jopa 5 min) teestä irtoaa enemmän antioksidantteja ja muita hyvää tekeviä aineita, mutta mielestäni on tyhmää juoda väärällä valmistuksella "pilattua" teetä terveysvaikutusten vuoksi – siitä varmaan tuleekin paha olo. Kannattaa kokeilla vielä yllämainituilla ohjeilla. Kiinnostaisi kuulla, onko vaikutus sama!

  Nämä Stina-yrttijuomat näyttävät ihan vieraalta, vaikka itse teehyllyllä aika ajoin vierailen. Ehkä eivät vaan ole vielä saapuneet Turkuun?

  t. Sari Turusta

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Tosiaan olen vasta viime aikoina huomannut, että varsinkin vihreästä teestä tulee huono olo - jos sen juo tyhjään vatsaan. En aluksi edes ihan ymmärtänyt, mistä on kyse.

  Kiitos myös teenhaudutus-vinkistä! Olen tainnut nimenomaan hauduttaa teetä liian pitkään - ja liian kuumassa vedessä. Täytyypä kokeilla seuraavan kerran eri tyyliä.

  Itsekin törmäsin Stina-yrttijuomiin sattumalta, kun etsin vaihtelua teevalikoimaan - ovat kyllä tosi hyviä eikä niistä ole ainakaan vielä tullut yhtään huono olo. :) Uskoisin, että ovat saapuneet jo Turkuunkin, mutta ehkä vaan tiettyihin kauppoihin... Itse olen törmännyt juomaan S-ryhmän kaupoissa. Suosittelen kyllä lämpimästi maistamaan!

  VastaaPoista
 3. Vaikka meneekin todella vanhaan postaukseen, niin sanon silti.
  Ja toisalta olisi kivä kuulla miten vihreän teen kanssa kävi.

  Vihreä tee todellakin kannattaa hauduttaa "oikein". Vihreän teen toi "pilata" kolmella tapaa ja ne kaikki tavat voi tehdä yhdellä kertaa.
  1. Liian kuuma vesi. Käytä max. 80°C vettä, herkemmille vielä vähemmän.
  2. Liian pitkä haudutusaika. Voi hyvin aloittaa vaikka 10s haudutuksella. Haudutuksia voi tehdä monta, joten ei kannata hauduttaa vain kertaa ja sitten vaihtaa teelehtiä. Joka haudutuksella teestä irtoaa lisää niitä terveys vaikutteita ja makuja. Sitten kun tee alkaa vaikuttamaan siltä, että se on kaikkensa antanut ja alkaa muuttumaan vaikka kitkeräksi, on aika vaihtaa lehdet. Haudutus aikaa voi toki pidentää loppua kohden. Vaikka niin, että ensin se 10s sitten 15s, 20s, 30s, 40s, 50s, 60s.
  3. Lehtiä annostellaan liikaa haudutus aikaan nähden ja vesimäärään nähden. Jokaiselle teelle on oma hyvä määränsä mutta suunnilleen 3g per 100ml vettä voisi olla kohtuu lähtökohta.

  Jos lehdet ovat liian pientä silppua vaikuttaa sekin siihen miten ja miltä tee maistuu. Liian pienestä silpusta saa irti välittömästi kitkeröittäviä tanniineja vrt. pussitee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon erinomaisista vinkeistäsi!

   Hienoa, että kirjoitit neuvosi tänne postaukseen, jotta tulevatkin lukijat voivat ottaa niistä vaarin. :) Netissähän nämä postaukset ovat julki hamaan tulevaisuuteen...

   Itse olen yrittänyt panostaa yhä laadukkaampaan vihreään teehen, mikä on vähentänyt pahoinvointioireita. Toisaalta välttelen työpaikan peruspussiteetä, sillä tiedän saavani oireita siitä tyhjään vatsaan nautittuna.

   Olisi kiva kuulla myös vinkkejä siitä, mikä vihreä tee on mielestänne erityisen hyvää!

   Poista