lauantai 6. heinäkuuta 2013

Huomenna Espanjaan!

Mutta hyss, tämä on salaisuus ja vierailuni yllätys. Onneksi kielimuuri estää yllätyksen kohteita ymmärtämästä, että huomenna heidän ovelleen tupsahtaa kesävieras Suomesta.

Hyvä niin, sillä sateet ja harmaus alkavat tökkiä kesälomalaista. Pyörin levottomana kehää ja haahuilen netissä... aika vaihtaa maisemaa.

Espanjassa vierailen poikaystävän perheen luona, eikä heillä ole aavistustakaan vierailustani - jos poikaystävä on onnistunut pitämään salaisuuden.

Perheen (ja kymmenien sukulaisten ja kavereiden) luona hengailun lisäksi suuntaamme Espanjan itärannikon Costa Blancan turistikohteisiin, ainakin Alicanteen ja etenkin brittituristien suosimaan, televisiosta tuttuun Benidormiin.

Saa nähdä, millaisen vaikutelman turistien mekka (tai helvetti, miten sen ottaa) meihin tekee. Poikaystävä ei ole örveilyturismin ystävä – olisihan se outoa, jos Suomessakin jokainen idyllinen niemennokka täyttyisi kännisistä turisteista, jotka bilettävät yöt läpeensä. Vaikka he rahaa maahan toisivatkin.

Toisaalta hyi minua, ei saa yleistää! Ja ensi viikon jälkeen olen viisaampi, ties vaikka Benidorm olisi vallan ihana rantakohde...

Espanjassa aion myös tehdä seuraavia asioita, viime vuoden malliin.


Nauttia tapaksia! Ison lautasellisen herkkupaloja saa yleensä ilmaiseksi olusen / kokiksen kylkiäisiksi.


Paellaa! Viime vuonna nautimme oheisen, lähibaarissa valmistetun paella-luomuksen poikaystävän perheen ihanalla kesäasunnolla, joka komeilee alla.


Uima-altaalla makoilua, rentoa oleskelua sekä kuumuuden päivittelyä. Ah!


Turistirannoilla hengailua ja varpaiden hemmottelua täyshoidossa: rantahiekka ja merivesi vanhimmat voitehista. Ehkä myös hyvän kirjan lukemista, jos suinkin ehdin – ja jos löydän hyvän kirjan jostain putiikista.


Mojitos! Ei esittelyjä kaipaa.


Palmupuu on suosikkipuuni (heti koivun jälkeen), joten aion valokuvata, ihailla ja halailla niitä.

Check-in on tehty, nyt vaan kamat ja tuliaiset kokoon ja kassiin ja huomenna päivittelemään Ryanairin karja-meininkiä Tampere-Pirkkalan lentokentälle. Ryanairista en muuten perusta, mutta se lentää suoraan Tampereelta Alicanteen. Nyt maksoin suorista menopaluulennoista vähän päälle 200 euroa, eli ei paha hinta kuuman kesäsesongin aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti