lauantai 15. helmikuuta 2014

Nostetaan malja ystävyydelle!

Ystävänpäivä on varattu ystäville, eikä millekään amerikkalaisille sydämenmuotoisille hömpötyksille!
Näin päätin pyhästi, ja laitoin hyvissä ajoin ennen ystävänpäivää kutsua naiskaveriporukan salaiseen after work -ryhmään Facebookissa. "Kohottakaamme malja ystävyydelle ystävänpäivänä" -ehdotukseni sai odotetusti suuren suosion, ja kiitettävän moni ystävä pääsi mukaan.

Tapasimme eilen töiden jälkeen Kallion Oivassa, jossa siirryimme "välipalaksi" nautitun oluen jälkeen jälkkäriin eli skumppaan – jota kuluikin sitten aika monta pulloa pitkän illan mittaan... no, oli meitä myös aika monta naista messissä.

Koko alkuvuosi on mennyt kovassa kiireessä, lähinnä töitä tehden, joten oli ihanaa nähdä pitkästä aikaa kaikkia hyviä tyyppejä, vaihtaa kunnolla kuulumiset, jutella syntyjä syviä ja maailmanpolitiikkaa sekä kaikenlaista pinnallisempaa mutta ah, niin tärkeää!

Tosin tuntuu, että nykyään puheenaiheemme ovat aiempaa "vakavampia". Kävimme skumpan ääressä läpi muun muassa Syyrian ja Egyptin tilanteen, tutun downin syndroomaa potevan lapsen vaikeuksia sekä työelämän aina yhtä "jännittäviä" koukeroita.

Onneksi illan mittaan siirryimme kevyempiin aiheisiin, matkakertomuksiin sieltä täältä, miehiin jne. Yksi kaverini innostui jopa laulamaan karaokea, ja hyvin hän vetikin Jenni Vartiaista ynnä muuta.

Kaiken kaikkiaan meillä oli todella mukava ilta, ja mieleni lämmin kun ajelin ratikassa pikku huppelissa kotia kohti. Kivojen ihmisten kanssa oleilu ja keskustelu vaan on parhaita tapoja kuluttaa aikaansa,  joten joka viikko pitäisi varata aikaa ystävien näkemiselle!

Poikaystävä vietti illan omien kavereidensa kanssa, kuten olimme aiemmin sopineet. Sanoin, että kaikkina muina vuoden päivinä hän saa kyllä ostella minulle kukkia ja suklaata niin paljon kuin haluaa, mutta 14.2. on varattu ystäville. No, totta kai hänkin on ystävä mutta ymmärtänette...

Olin myös ylpeä siitä, että onnistuin hieman boikotoimaan pinkin amerikkalaissöpöilyn maihinnousua. Muistan, että vielä kouluaikoina ystävänpäivään ei liittynyt sen kummempaa romantiikkaa, kunhan teimme kortteja kavereille ja todistimme ystävyyden väkevyyttä.

Samaan tyyliin olen yrittänyt vältellä Halloweenia ja keskittyä viettämään perinteistä pyhäinpäivää... vaihtelevalla menestyksellä.

1 kommentti:

  1. Just niin, ystävänpäivä on ystävien muistamiseen, ei sitä varten, että tallotaan sinkut maanrakoon! T. katkera sinkku, heheh :)

    VastaaPoista