torstai 10. lokakuuta 2013

Taistelujoogaa – mitä ihmettä?!

Tänä aamuna ylitin itseni ja kävin aamujoogassa. Enkä missä tahansa joogassa vaan "taistelijan joogassa", Fighter's Yoga. Elämäni ensimmäinen oikea joogatunti! Teki varmasti hyvää, mutta oli yllättävän rankkaa.

Jooga pidettiin Savate Clubilla, jossa käyn kuntonyrkkeilemässä ym. treeneissä, joten päätin kokeilla kuukausimaksuun sisältyvää henkisen rauhan tarjoajaa.


Unisen kropan raahaaminen tunnille oli saavutus jo sinänsä. Olen aina ajatellut, ettei aamutreenaaminen sovi minulle. Ihaillen – ja oudoksuen – kuuntelen heitä, jotka hikoilevat salilla kuudelta aamulla ja vielä nauttivat siitä! Minä hikoilen tuohon aikaan korkeintaan liian kuuman peittoni alla.

Mitä sitten on Fighter's Yoga? Alussa epäilin, että nimi on keksitty jotta miehetkin uskaltavat mukaan. Ja olihan meistä puolet miehiä, mikä ei taida olla tyypillistä joogatunnille. 


Savaten sivuilla kerrotaan, että Fighter's Yoga on suunniteltu kamppailulajien harrastajille. Liikkeet tukevat ja täydentävät harjoittelua sekä toimivat myös palauttavina harjoitteina.

Fighter's Yoga parantaa tasapainoa, lisää nivelten liikkuvuutta, notkeutta ja liikelaajuutta, parantaa lihaskuntoa, vahvistaa yleiskuntoa ja edistää rasvanpolttoa, lievittää stressiä, lievittää kipua ja lihasjäykkyyttä, tukee immuunijärjestelmää, poistaa terveydelle haitallisia aineita kehosta, keskittyy hengittämiseen, joka on tärkeä kamppailulajien harjoittamisessa JA parantaa keskittymistä.

Olo olikin tunnin jälkeen yllättävän energinen, ei ollenkaan niin kuollut kuin olin uumoillut. 

Toisaalta lehmä, kissa, delfiini, kala- ynnä muut liikkeet osoittautuivat yllättävän raskaiksi, etenkin käsivarsille joiden varaan joogassa nojataan lähes koko ajan! 


Tuomio: jaksoin joogan päälle pitkän päivän töissä (no, neljän ison kahvimukin avulla) ja sen päälle selvisin jopa yhdestä iltakokouksesta, sillä olen luvannut auttaa yhden kiinnostavan (ja herkullisen!) proggiksen viestinnässä. Kaiken kukkuraksi nautimme äsken kaverin synttärioluet Los Cojonesissa.

Nyt kyllä väsyttää. Eiköhän uni tule tänä yönä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti