tiistai 21. tammikuuta 2014

Miten siivoaminen onnistuu - äsken testatut vinkit!

Eilen totesin blogissa, ettei olla "vähään aikaan" siivottu ja pölyä alkaa olla jo sen verran että hävettää eikä henkikään taida kulkea ihan normaalisti. Pakko oli siis tarttua rättiin (minä) ja imuriin (poikaystävä), sillä itse inhoan imuroimista.


No, simsalabim! Nyt koti on puhdas ja löhöän hymyssäsuin sohvalla. Miten tämä kaikki on mahdollista?! Miten saimme siivottua kodin rankan tiistaisen työpäivän päätteeksi? Kaiken huipuksi ehdin vetäistä työpäivän päälle tunnin cardio-treenin Savatessa.

Tiistai-iltaisen superpikatehosiivouksen resepti on seuraava:

1) Kun saavut kotiin, älä istu alas tai tee yhtään mitään, älä varsinkaan heittäydy sohvalle hetkeksi, vaan avaa tietokone ja pistä äkkiä mahdollisimman reipastempoista musiikkia soimaan – täysillä!

Tänään toimi Adele, jonka biisit eivät ehkä ole reippaimmasta päästä, mutta monet remixit ovat. Set Fire To The Rain taisi soida parikymmentä kertaa siivousrupeamamme aikana.

Hauskinta oli, että intouduimme vetäisemään oikein kunnon tanssisessiot poikaystävän saapuessa kotiin. Hän pisti jopa diskovalot välkkymään läppärin ruudulta ja totesi, että jos siivoaminen on näin hauskaa, niin hän alkaa tehdä sitä joka päivä. No juu...


2) Muista nesteytys (tässä vaiheessa mielellään vettä) sekä välipalat. Itse napsin siivoamisen välissä pähkinöitä ja siemeniä suuresta purkistani sekä raakasuklaata. Energiaa, nam. Itseään kannattaa palkita esim. niin, että kun kylppäri on siivottu niin saa herkkupalan. Tiskikoneen tyhjentämisen jälkeen toisen. Jne. Aika koiramaisiahan me ihmiset olemme.

3) Pidä positiivinen vire päällä, vaikka väkisin, ja tempo kovana. Älä pysähdy. Jos siivoamisessa pitää herkkupalan nielaisemista pidemmän tauon, niin homma tuppaa jäädä siihen. Ainakin itselläni.


4) Pidä lopputulos kirkkaana mielessäsi. Muista, kuinka ihanaa on kun kotona on puhdasta, siistiä, kaunista. Kuinka ihanaa on mennä nukkumaan puhtaisiin lakanoihin... Muista tämä etenkin, kun on aika pestä vessanpönttö.

5) Palkitse itsesi. Kun kaikki on valmista, istu sohvalle ja katsele ympärillesi taputellen itseäsi selkään (ja nauttien kylmä olut, jos sellainen maistuu). Täällä kyllä maistuu. Kylmä Corona, ah!

Heh, näillä ohjeilla voisi itse asiassa hoitua vaativa homma jos toinenkin... Eikun siivousintoa kaikille kohtalontovereille!

               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti