maanantai 20. tammikuuta 2014

Poikaystävän outo iltapala – migas de pan

Jälleen yksi maanantai onnellisesti takanapäin, ja vaikka päivässä oli kaikki katastrofin ainekset (tietotekninen oikosulku kun saavuin aamulla toimistolle ja ihan liikaa tehtävää) niin siitä kehkeytyikin aika hyvä. Sinnikkäästi vaan hymyä huuleen ja huulta purren, niin pahinkin päivä muuttaa suuntaansa iloa kohti.

Töiden jälkeen kävin Sandbell-treenissä. Kuten opettaja totesi, "tänään vedetään sen verran rankka treeni, että jokainen varmasti edistyy omassa segmentissään". Heh. Nyt edistys tuntuu joka lihaksessa, mutta olo on tietenkin mahtava.

Katsoin juuri kelloa, joka on kymmenen. Hullua, mihin illat katoavat!

Meidän taloudessa ei näinä päivinä vaan ole aikaa esimerkiksi siivoamiseen. Viikonloppuna päästiin lähelle, kun poikaystävä kiskoi imurin ulos komerosta. No, siinä se nökötti hylättynä keskellä olohuonetta iltaan asti, kunnes hän työnsi sen takaisin. "Imuroin huomenna." Siis tänään. No ei tainnut tapahtua...

Mutta asiaan. Illan huipensi äsken poikaystävän mielenkiintoinen kokkausviritelmä, joka sai inspiraationsa eilisestä, korpuksi kuivuneesta patongista.

Tämän espanjalaisen erikoisuuden nimi on migas de pan eli leivänpalat. Asuessani Espanjassa sitä nautittiin erilaisissa muodoissa.

Kyse on "köyhän miehen ruoasta", jota Espanjan paimentolaiset ennen vanhaan nauttivat yksinäisyyydessään kuivilla aroilla, kaukana tuoreista raaka-aineista. Migas keksittiin vaatimattomissa oloissa. Perustana ovat kuivuneet leivänpalaset, jotka kostutetaan vedellä ja kuumennetaan oliiviöljyssä valkosipulin kanssa. Perinteisesti mukaan lisätään chorizoa, kuten poikaystävä teki, sekä vihreää paprikaa – jota emme taaskaan löytäneet suomalaisesta ruokakaupasta. Vaikka tällä kertaa kävimme oikein Ruoholahden Citymarketissa asti iltakävelyllä...

Annoksen kruunaavat appelsiininlohkot – itsestäni aika outo yhdistelmä, mutta kuulemma makea hedelmä raikastaa ja virkistää kivasti muuten tuhtia kokonaisuutta.

Jos joku haluaa kokeilla ja kaapissa makaa kuivunutta leipää niin muun muassa Spanishfood-sivustolta löytyy resepti englanniksi. 

Bon appetit!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti