perjantai 26. huhtikuuta 2013

Olvin hammasystävällinen kivennäisvesi - jee!

Hammaslääkäri torui viime viikolla hampaitteni kuntoa ja vahingoittunutta hammaskiillettä. Kariesta pukkaa... Yritin puolustautua, että kyllä mä harjaan hampaat kaksi kertaa päivässä, käytän hammaslankaa, yritän pitää kiinni ateriarytmistä, en syö paljoa karkkia jne. jne. Se tyypillinen puolustuspuhe. Hammaslääkärin edessä taannun pelokkaaksi lapseksi: "en ole mitään pahaa tehnyt, oikeasti!"

Hammaslääkäri mainitsi ohimennen, että myös maustetut vedet ovat pahoja hampaille. Jossain olin tästä kuullutkin, mutten aktiivisesti tiedostanut ostoksia tehdessäni. Maustettuja kivennäisvesiä nimittäin kuluu - muka terveellisenä vaihtoehtona poikaystävän kittaamalle kokikselle. 

Äsken pähkäilin pitkään lähi-Alepan makuvesien hyllyllä. Pelkkä vichy tai kivennäisvesi eivät innostaneet, mutta hammaslääkärin käsittely oli tuoreessa muistissa ja päätin vakaasti olla sortumatta hapokkaisiin vesiin. Opin, että hammaskiilltettä voi vaurioittaa alle 5,5 Ph-arvo, eikä suurin osa merkeistä tietty mainitse ph-arvoaan tuotetiedoissa. 

Sitten silmiini osui (ainakin itselleni) uusi tuote: KevytOlo Balanssi Aloe Vera kivennäisvesi. Riemukseni 0,75 litran pullon tuotetiedoissa luki näin, oikein kapiteelein:

TURVALLINEN HAMMASKIILTEELLE, PH-ARVO YLI 5,5.

Kiitos! Kaiken lisäksi kyseessä on kotimainen Olvin tuote. Balanssin verkkosivulla kerrotaan, että kaikkien KevytOlo maustettujen kivennäisvesien Ph arvo on 5,5-6,5 eli hampaille ok. Ja makuja on vaikka kuinka monta!

Aloe veran mausta en ihan osaa sanoa, koska makuaisti on flunssan jäljiltä kadoksissa. Aloe veran mausta kuitenkin tykkään, ja juoma sisältää aitoa aloe vera -uutetta: "Aloe vera poistaa kuona-aineita, virkistää, kohentaa yleiskuntoa, parantaa vastustuskykyä. Yksi tärkeä Aloe Veran ominaisuus on, että se parantaa vitamiinien ja muiden ravintoaineiden imeytymistä elimistöön." Kuulostaa hyvältä - vaikkei ehkä ihan veden sisältämillä määrillä...

Piste i:n päälle on, että kivennäisvesi valmistetaan järvisuomalaiseen pohjaveteen. KevytOlot ovat lisäaineettomia ja kalorittomia juomia, joissa on natriumia veden jo sisältämä määrä. 

Ei hullumpaa - eikä hintakaan ole paha. Lisää tällaisia positiivisia yllätyksiä - ja hammaslääkäriki kiittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti