keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Raumalla ja Porissa - kotimaassakin kelpaa

Pääsiäisenä halusimme matkustaa jonnekin lähelle, rennosti ja helposti. Ilman tarkkoja suunnitelmia ja muita mahdollisesti stressiä aiheuttavia seikkoja. Kohteeksi valikoituivat Rauma ja Pori - en enää ihan muista millaisen prosessin kautta... mutta reissu todellakin kannatti!

Eikun auto alle ja baanalle, heti alkumatkasta juhlistimme vanhan kunnon auton kanssa 40 000 kilometrin rajan ylittymistä - minä mitään olisi huomannut, mutta poikaystävän oli pakko kuvata (symbolinen?) rajanylitys ihan tien pentareelle pysähtyen. Turvallisempi tietenkin niin.Tadaa! Kiitos auto, että olet kestänyt näinkin pitkälle. Vaikkei tämä vielä mikään ISO luku taida automaailmassa ollakaan...

Rauman vanha kaupunki on upea! Olin vieraillut siellä kerran aikoja sitten, joten oli jo aikain palata. Itse asiassa koko Rauman keskusta on yllättävän nätti (suomalaiseksi pikkukaupungiksi). Sää suosi nytkin vierailua, mutta kyllä tänne on pakko palata kesähelteillä uudestaan. 

Matkan yllätyskohde: Olkiluodon ydinvoimala. Vierailukeskus (auki joka päivä klo 10-20, myös pääsiäisenä!) on kyllä viimeisen päälle informatiivinen, jos ydinvoima-asiat kiinnostavat - siis se tieteellinen puoli.

Porin lähes viimeinen vapaa hotellihuone löytyi Mäntyluodon hotellista, nätti vanha puuhuvila - varsinkin sitten kesällä olisi oikein idyllistä... Vierailimme läheisellä majakalla tutkailemassa kevään etenemistä. Hitaasti - hyvin hitaasti - mutta toivottavasti varmasti.


Hotellimme koira ei vähästä hötkyillyt - esimerkiksi siirtynyt, kun teimme autolla lähtöä. 
Vanha, ylpeä talon herra.


Porin Reposaari - toinen erinomaisen hieno paikka turistin vierailla! Nyt idyllisen puutalokylän edusta täyttyi pilkkijöistä. Ei ihme tällä säällä.

Mäntyluodon hotelli, kiva ja edullinen mesta. Sekä rauhallinen, ainakin nyt kun olimme lähes ainoat asiakkaat. 

Summa summarum: kotimaanmatkailu kannattaa ja se jos mikä myös avartaa! Näinä tiukkoina taloudellisen laskukauden aikoina kannattaa muistaa myös se tärkeä rahallinen vaikutus - sekä itselle että kohdepaikkakunnan yrittäjille. Minne seuraavaksi? Hmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti