keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Tänään olin fiksu ja lähdin kotiin potemaan

Ehkä ihminen voi oppia elämässä jotain, vaikka aina (tai siis yleensä) ei siltä tunnu. Itse olen nähtävästi vihdoinkin oppinut yhden totuuden - ja elämään sen mukaisesti:

Kun on kipeä olo töissä, kannattaa lähteä saman tien kotiin. Paino sanalla saman tien.


Ei kannata jäädä puolikuntoisena suorittamaan työtehtäviä, ja sähläämään ja sekoilemaan niiden kanssa, kuten itse tein koko eilisen päivän ja tämän aamun paikkailin jälkiä, vaan lähteä suosiolla kotiin pehkujen alle. Olo saattaa jopa parantua ja tauti mennä ohi ilman päivien räkärumbaa ja kuumeilua! Ja työkaverit taatusti ymmärtää ja kannustaa, jos ne on yhtään fiksuja!


Eikä vuosia päivätöissä käyneelle tyypille mikään ole hauskempaa, kuin tulla kesken päivän kotiin hiljaiseen ja hämärään asuntoon- ihan luvan kanssa - moikkailla rappukäytävässä eläkeläismummoja, purkaa Alepasta ostetut sairasherkut keittiön pöydälle ja miettiä, missä järjestyksessä niitä voisi nauttia.

Tein itselleni parantavan perustonnikalasalaatin ja vedin jälkkäriksi reilumman erän uutta Valion maitojäätelöä (makuna appelsiini, kun ei Alepassa ollut sitä toista). Pakko oli maistaa näin harmaana päivänä värikkääseen pakettiin pistettyä jäätelöä ja ihan hyväähän se oli - yllättävän kevyttä myös! Ainoa puute on laktoosin määrä tällaiselle intolerantille - mutta antaa mennä, ilmavaivatkaan ei haittaa kun on koko päivän yksin kotona.
Kaksi lasia mustaherukkamehua palan painikkeeksi toimi myös, samoin kuin sen kanssa nautittu vitamiini-cocktail.

Nyt vaan odottamaan ja peukut ristiin... Ehkä jos tänään menee nukkumaan ennen kello kymmentä, niin aamulla herää terveenä? En todellakaan haluaisi tulla nyt kipeäksi. Kukapa haluaisi. Ikinä. Eieiei.

PS: Ai niin Valiohan ei ole enää Valio vaan Suomen Nestlé - ihan mielelläni en suuryritystä tukisi, mutta terveenä sitten taas yritän panostaa eettisiin jäätelövalintoihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti