sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Retrogrillibileet!

Päätimme ex tempore järjestää retrogrillibileet muutama viikko sitten. Taisi olla monille vierailllemme kesän ensimmäinen grillaussessio, toivottavasti ei viimeinen... vaikka hyvinhän kaikki meni, kunhan saatiin grilli syttymään!

Retrogrillibileet saivat alkunsa, kun menimme poikaystävän kanssa ostamaan pingismailoja, jotta voisimme vihdoin hyödyntää Baanan hienoja pingispöytiä. Harhauduimme Tiimarin ja Tigerin kautta Ruoholahden ostoskeskuksen K-Rautaan, jossa oli tarjouksessa hurmaava Lucifer-retrogrilli - kymmenellä eurolla söpöläinen lähti mukaamme, ja poikaystävä innostui järjestämään tyyliin sopivat retrogrillibileet heti seuraavana sunnuntaina.


Juhlat kruunasi upea retrohenkinen grilli-kyltti, jonka bongasimme edellisenä iltana Mustikkamaan suljetun kioski-grillin jätelavalta! Kyltti oli pakko käydä pelastamassa yöllä. Kuin mitkäkin vorot kannoimme sitä halki Mustikkamaan autolle... Mutta kyllä kannatti, komeahan se on kuin mikä ja vieraat löysivät helposti paikalle.

Paikaksi valikoitui kesän lempipaikkani Eiranranta. Näköala oli mieletön, mutta ehkä grillaus meren rannalla (jossa tuulee aina!) ei ollut fiksuin valinta - ainakaan ei helpoin. Sitkeinä sisseinä saimme kuitenkin grillin tulelle (krhm, noin tunnin kiroilujen ja epätoivoisten yritysten jälkeen) ja makkarat, sienet, maissit, sipulit, kampelat sekä muut vieraiden tuomat einekset paistumaan sulassa sovussa.Puhdetta piknikin viihdykkeeksi... palaneiden osien raaputtamista. Huvinsa kullakin. ;)


Sitten pelattiin mölkkyä - tai siis osa pelasi, muut keskittyivät makoilemaan vilteillä, juomaan valkoviiniä ja keskustelemaan elämästä, työstä ja ihmissuhteista. Ah, kesää!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti