tiistai 18. joulukuuta 2012

Pari hyvää juttua pöpön karkoitukseen

Eilisestä asti on viluttanut koko ajan ja ollut vaan kipeä & kurja olo. Onneksi tajusin jäädä tänään etätöihin. Tosin oikea paikka olisi ollut peti. Ei ole mitään ikävämpää kuin murehtia yksin kotona koneen ääressä (huonossa asennossa niskat jumissa) kaikkea sitä, mitä pitäisi tehdä mutta mihin ei puolikuntoisena ole yhtään energiaa... plääh.

Mutta hähää, olen päättänyt tappaa tämän pöpön alkuunsa! Kas näin...

Aamulla ensimmäiseksi vetäisin sisään vitamiinipommin: D-vitamiinia, kalanmaksaöljykapselin, sinkkiä ja... no siinä se olikin, ei sentään pidä liioitella. Myöhemmin join vielä monivitamiiniporetabletin.

Sinkin tehoa flunssan ensioireiden torjunnassa on hehkutettu ja uskon täysin! Ihan sama, onko kyseessä vain placebo-efekti... Kannattaa kuitenkin varoa eikä ikinä ottaa sinkkiä tyhjään vatsaan - siitä tulee tosi oksettava olo, kokemusta on.

Ruokahaluni on ollut tänään vähän kadoksissa (vaikka koko ajan jääkaapilla ramppaankin tsekkaamassa, josko sinne olisi ilmestynyt jotain herkkua, jota tekisikin mieli). Päätin kuitenkin syödä superterveellisesti, sillähän on myös sanottu pöpöjen kaikkoavan. 

Pakkasesta löytyi aurinkovihannespussi (kuulosti hyvältä!) ja yhtäkkiä alkoi tehdä mieli myös levää, jota sain lahjaksi Kampin Ruohonjuuresta (kun ilmoitin heille mannaryynipaketista pöllöhtäneistä jauhokärpäsistä - kauhea kokemus sinänsä, mutta se on toinen juttu). Nyrhäisin paketista irti sopivaksi katsomani määrän levää ja heitin kattilaan likoamaan & kiehumaan vihannesten kanssa.


Minulla ei näköjään ole mitään ideaa siitä, kuinka paljon levä turpoaa, joten sitä tuli mukaan "reippaasti", kuten kuvasta näkyy. En myöskään tiennyt, että levää pitää leikata. Mutta on vaan merilevä sellaista herkkua, ihan kuin silkkaa terveyttä söisi! Olen koukussa, mutta onneksi hyvään asiaan... kerrankin.

Esimerkiksi Terveysterapia Aijan sivuilla kerrotaan, että merilevää pidetään maailman ravintoainerikkaimpana kasvina. Se sisältää runsaasti ravinteita, proteiinia ja erityisesti aineenvaihduntaa edistävää jodia. Kannattaa kokeilla - ymmärrän kyllä, ettei maku miellytä kaikkia...Levää voi tilata esimerkiksi Ruohonjuuren verkkokaupasta, jollei myymälää löydy kotikulmilta. Linkistä pääsee suoraan merilevät ja misot -osioon... Ja sinkkiä saa mistä tahansa apteekista. :) Huomenna osaan kertoa, tepsiikö hoito. Äiti vielä tekstaili, että yöksi päälle kaikki vaatteet mitkä löytyy - kylmää kohtaa ei saa kuulemma löytyä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti