tiistai 17. tammikuuta 2012

hellittelymakiaa vatsalle

Joinakin päivinä, kuten tänään, voisi vain syödä ja syödä. Kenties märässä lumessa kahlaaminen, stressaava kokouspäivä töissä ja etenkin "se aika kuukaudesta" saavat naisen himoitsemaan sokeria. Pakko saada.

En kuitenkaan halunnut antaa periksi mässäilylle, sillä uudenvuodenlupauksiini sisältyi - kuten epäilemättä monilla muillakin - uusi, terveellisempi elämä. Lisäksi vatsani on käynyt pari päivää ikävän kovalla... No, yksityiskohdat jääköön sikseen.

Dilemma: sokeria on saatava, mutta karkki, valkoinen vilja ym. epäterveellinen on nyt pannassa. Niinpä kokeilin herkunhimoon ihanaa, "hellänä vatsanystävänä" mainostettua pellavalakua sekä tänään Punnitse&Säästä-kaupasta rohmuamiani luomu-kuivattuja hedelmiä: aprikoosia, viikunaa, inkivääriä... joista tosin puolet hävisi jo kotimatkalla. Toimii! Makeanhimo selättyy nätisti, ja vatsa kiittää.



Ja sitten vielä, ja nyt alkaa mennä vähän extreemiksi, oli pakko saada myös hapankaalia purjolla. Jota vedinkin sitten suoraan purkista. Voi poikaystävä-parkaa, joka vihaa hapankaalia ja varsinkin sen hajua. En voi ymmärtää: hapankaalihan on suurta herkkua, ja lisäksi erittäin terveellistä ja vatsaystävällistä. Hapankaali kun sisältää maitohappobakteereja ja kuulemma myös syöpää ehkäiseviä aineosia. Kannattaa siis maistella!



No niin, nyt vielä muutama pellavalaku naamaan ja hammaspesulle. Onneksi huomenna ollaan jo keskellä viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti