keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Vuoden 2011 parhaat leffajulisteet

Pian julkaistaan Internet Movie Poster Awardsin vuoden 2011 parhaat leffajulisteet! Entertainment Weekly on jo julkaissut oman 25 parhaan ja huonoimman julisteen -listauksensa. Mutta älkää kurkatko linkkeihin ennen kuin olette valinneet omat suosikkinne. Sitten voi tsekata, osuivatko valinnat yksiin. Itsekin tein sen, kun allaoleva lista oli valmis... ja aika yksiinhän ne osuivat!


Kolmas flunssapäivä meni kivasti listaa kootessa. Aika jenkkipainotteisesti tässä mennään, eikä kaikkia leffoja ole nähty Suomessa, mutta eipä se julistetta pahenna.


Mutta annetaan julisteille vuoro, eli tässä meikäläisen viime vuoden 13 huippua. Seuraavassa postauksessa paneudun vuoden huonoimpiin julisteisiin! Myös ne "palkitaan" tammikuun lopulla.


Parhaat elokuvajulisteet 2011 13. God Bless America. Jenkkikomedia, josta en kyllä saanut selvitettyä, onko se tulossa Suomeen. Pointit suht nokkelasta amerikkalaisuuden näpäytyksestä. 


12. Pari päivää sitten näkemäni Moneyballin juliste ei ole superpersoonallinen, mutta yksinkertaisuus vetoaa. Selkeä (ja vihreä!) juliste kuvaa hienosti joukkuepomon intohimoa lajiin & yksinäisyyttä suurten päätösten edessä. 


11. The Magic Life. Tyylikäs juliste koukuttaa: mikä erilainen urapolku? Kertooko leffa uhkapelistä vai mistä? Haa, kyseessä onkin dokumentti uraansa aloittelevista taikureista! Toivottavasti tämä saadaan joskus meille.10. Shit Year. Saksalaisleffan julisteelle pisteet piirroskuvan käytöstä hallitsevan valokuvan sijaan. Nimi ja kuva puhuttelevat takuulla kaikkia, joilla oli paska vuosi. Tosin kovin hyvää kritiikkiä leffa ei IMDB:ssä saanut...9. The Iron Lady (HUOM. Suomen ensi-ilta 27.1.2012). Paljoa ei tarvita kuvaamaan, miten Thatcher hallitsi rautaisella otteella. Yksinkertaisen tyylikäs, kuten aiheeseen sopii.8. The Interruptors. Väkivaltaa ja taistelua sitä vastaan Chicagossa käsittelevä dokumenttielokuva on saanut värimaailmaltaan hillityn ja kovin kauniin (ehkä vähän liiankin kauniin?) julisteen. 


7. Into the Abyss. Kauneudesta puheen ollen... tämä oli pakko ottaa mukaan. Tammikuun pimeydessä valoa tulviva, herkkä juliste pysäyttää. Mutta älä anna kauneuden hämätä: Werner Herzogin rankassa dokumentissa jutellaan kuolemaantuomittujen kanssa.


 

6. Melancholia (Suomen ensi-ilta 3.6.2011). Komea juliste Lars von Trierin elokuvalle (jota en ole vielä nähnyt, aarg!). Vakava morsian ja vesikasvit panevat miettimään, vietetäänkö häitä elävien vai kuolleiden joukossa...
5. Le Havre. Kotiinpäin veto sallittakoon, kun kyseessä on Kaurismäen Cannes-ehdokas, jonka näin vasta pari päivää sitten. (Tykkäsin, mutta poikaystävä nukahti = ei tykännyt.) Julisteessa on elokuvaan täydellisesti sopivaa ajan patinaa. Jälleen plussaa piirroskuvituksesta. Vaihtelu todellakin virkistää.

4. The Rum Diary (Suomen ensi-ilta 2.12.2011). Johnny Depp... Elokuvasta on parikin hienoa, erilaista julistetta. Ekalle plussaa, että ottaa riskin eikä myy leffaa Johnny Deppin naamalla. (Juotiinkohan kaikki rommit kuvausta varten? ;) Toisessa on makeita Salvador Dali -tyylisiä pehmeitä muotoja - ja rappiotilaa. Rohkeita, toimivia vetoja molemmat. 3. The Shame (HUOM. Suomen ensi-ilta 13.1.2012). Häpeä kertoo seksiaddiktoituneen newyorkilaisen bisnesmiehen elämästä. Toimii.2. Win Win (Suomen ensi-ilta 2.11.2011). En ole vielä nähnyt leffaa, mutta juliste on jäänyt mieleen - se on siis hyvä. Kiitosta tavallisten tallaajien esittämisestä, harvinaista herkkua! Ja teema tulee ilmi: isä-poika-suhde ja urheilu (ilmeisesti...)1. The Tree of Life. Tadaa... Ykköseksi otan kaksi erilaista saman elokuvan julistetta. Elokuva oli upea, eikä sille ole varmaan ollut helppo päättää julistetta, mutta nämä toimivat. Kauniita ja persoonallisia. Muuta ei tarvita. Olisi kiva kuulla, mitä mieltä te olette. Jäikö joku erityisen upea juliste mieleen vuodelta 2011? Ja eikun uutta, parempaa leffa- ja julistevuotta odottelemaan!

PS: Nyt saa käydä kurkkaamassa ylläolevista linkeistä, mitä mieltä muut "asiantuntevammat" tyypit ovat olleet vuoden julisteista. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti