torstai 4. lokakuuta 2012

Johanna Tukiainen, tuo "kusinen lutka"

Arvoitus: ketä saa mediassa nimitellä "sotanorsuksi, merinorsuksi, kaljatynnyriksi ilman vanteita, moppipäiseksi maitovalaaksi, ryhävalaaksi ja kusiseksi lutkaksi"?

Vastaus on tietenkin Johanna Tukiainen ja ilmaisut lainauksia 7 Päivää -lehden verkkosivun keskustelusta, jossa yleisö kommentoi toimituksen Johanna Tukiaisen häämatkalta tekemiä videopätkiä.

Törmäsin tänään Journalisti-lehden kolumniin Kusinen lutka, jonka aiheena on Johanna Tukiainen. Tukiaisen kohdalla "asiattoman kommentin" raja on näköjään ihan toinen kuin tavallisen tallaajan kohdalla. Auta armias, jos median nimettömät kommentoijat yrittäisivät saada julki vastaavaa kommenttia vaikkapa iki-ihanasta Katri-Helenasta. Päälle kaatuisi julkisen paheksunnan ryöppy ja kommentti poistettaisiin sekunnissa.

Tuksu on kuitenkin toinen juttu. Ja olen kolumnin kirjoittajan kanssa samaa: "Tässä kohtaa on turha perustella, kuinka Tukiainen on julkisuudessa omasta tahdostaan". Tai kuinka lopulta kaikki voittavat: "media saa otsikkonsa, kansa huvinsa ja Tukiainen rahansa".

Ei. Äsken oli pakko surffailla Seiskan sivuille. (Se Suomen suosituin lehti, jota kukaan ei myönnä lukevansa.) Lehti on pullollaan Tuksua, heti etusivulla möllöttää iso Tukiaisen pärstäkuva, josta näkee sekunnissa että tällä tyypillä ei ole kaikki asiat hyvin. Eikä sellaista ihmistä saa käyttää hyväksi, nöyryyttää julkisesti ja rahastaa härskisti hänen kustannuksellaan.

Johanna Tukiainen. Kuva: 7 Päivää
Kaiken huipuksi Tuksu-uutisoinnin taso liikkuu kakka-pissa-akselilla. Come on! Seiskasta voi klikkailla esimerkiksi tällaisia otsikoita, jotka kertovat keskeisiä asioita Johannan ja tämän koiran (?!) ulosteista.

JOHANNA TUKIAINEN TEKI TARPEENSA JUNALAITURILLE - KUVA! (3.10.2012)

Kakkahätä yllätti Johanna Tukiaisen koiran julkkisavajaisissa – katso

Tukiaiselle nauraminen, ei hyvässä hengessä, on jatkunut jo vuosia. Olisiko aika ihan aikuisten oikeasti lopettaa ja jättää tyyppi rauhaan. Omaa parastaan kun Tukiainen ei selvästi ymmärrä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti