maanantai 8. lokakuuta 2012

München - litran oluttuoppeja, paljon rahaa ja yksi upea linna

Hep. Nyt se on, Octoberfest Münchenissä! Öö vai menikö se jo, ei jaksa tsekata Googlesta... Joka tapauksessa aika moni (no, ainakin kaksi) kaveria on päivittänyt heti aamusta Facebookiin kuvia, joissa he hymyilevät litran oluttuoppi yhdessä kädessä ja pretzel toisessa, taustalla satoja kanssajuhlijoita hassuissa perinnepuvuissaan.

Biergarten - yksi niistä kuuluisista, jonka pitkä ja vaikea nimi on jäänyt unholaan...
Mieleen palasi elävästi viime pääsiäisen matkamme Müncheniin poikaystävän kanssa. Vieläkin ihmettelen miten ihmeessä päädyimme juuri sinne!  München kaupunkina eikä  Saksa maana ole inspiroinut kumpaakaan - yhtään. Syynä oli takuulla joku sikahalpa lentotarjous.

Joka tapauksessa, vietimme (sateisessa ja lumimyrskyisessä) Münchenissa viisi kiinnostavaa päivää. Edelleenkään en fanita kaupunkia, mutta olivathan Biergardenit ja Saksan vauraimman kaupungin elintason pällistely silmiäavaavaa.


Pääsiäinen = parsakausi.
Täytyy sanoa, että matka mentiin suurelta osin poikaystävän ehdolla. Ovelasti hän käytti hyväkseen samaan aikaan sattuvaa synttäriään, muuten minua ei ehkä olisi saatu kuluttamaan tuntikausia elämästäni BMW-museossa. No, omalta mukavuusalueeltahan on terveellistä poistua silloin tällöin...

BMW-museon tarjontaa. Kiinnostava moottori (?)
Tämä oli minustakin hieno! BMW:n taideautokokoelmaa.

Okei, sitten syy matkustaa Müncheniin! Matkan upein anti oli vaikeasti nimetty linna Neuschwanstein, jonne jonotimme lippuja useamman tunnin (räntäsateessa). Päätimme jo kerran kastuttuamme kävellä saman tien vuoristotietä ylös linnalle, mikä olikin loistopäätös. Saimme napattua upeita kuvia sillalta, jonne meno oli "hengenvaaran" uhalla kielletty. Hei me tullaan Suomesta, ei pikku lumisade maata kaada... Kannatti riskeerata henki, sillä maisemat olivat huikeat. Lumimyrskyn ansiosta jopa maagiset! No joo, sisältäkin linna oli hieno, muttei kuitenkaan mitään mullistavaa.

Kannatti uhmata lumimyrskyä - linna oli kerta kaikkiaan upea!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti