maanantai 9. heinäkuuta 2012

Sevilla ja Cádiz - ihania kuvamuistoja viime kesältä

Tähän on tultu. Suomen kesä näyttää tänä vuonna niin surkealta, että päädyin viettämään illan sateen ropinaa kuunnellen ja selaillen viime vuoden matkakuvia Sevillasta, joka on lempikaupunkini Espanjassa. Olen ollut onnekas ja asunut siellä puoli vuotta. Vierailin samalla matkalla myös ihanassa rannikkokaupunki Cádizissa. Kuvia katsellessa verestin myös muistoja, sillä ostin viikko sitten lentoliput Málagan kautta Sevillaan parin viikon päähän. Adiós sade ja kylmyys! 

Ja note to self: samoista nähtävyyksistä ei tarvitse enää ottaa uusia kuvia (noin kymmenennettä kertaa...)

Tässä matkamuistoja ottamieni kuvien muodossa Sevillasta sakä Cádizista viime kesältä... En malta odottaa, että pääsen taas tallomaan kuumia katujanne, nauttimaan hyvästä seurasta, herkullisista tapaksista ja jääkylmästä oluesta. Jos jonnekin saisin palata asumaan, niin valinta ei olisi vaikea. Toivottavasti vielä joku päivä - kun Espanja ensin selviää talouskriisistään!

Torre de Oro, Sevillan kultainen torni. Turistinähtävyys.

Kallisarvoisen ilmakuivatun kinkun leikkaus on tarkkaa homma, joka uskotaan mieluiten ammattilaisen hellään huomaan.
Sevillan uusin arkkitehtoninen rakennelma, Las Setas (sienet). En tiedä tykätäkö vai eikö... mutta vaikutta viritelmä on.
Sevillan valtavan upea katedraali. Sisälle on haudattu myös Kristoffer Kolumbus.

Kuuma. Neste- ja suolatasapaino on syytä pitää kunnossa esim. superkylmällä oluella ja supersuolaisella sardiinileivällä.
Sevillan silta, katse Trianan kuuluisaan kaupunginosaan. Siellä myös aikanani asuin. Ah, nostalgiaa!

Trianan markkinahuumaa Guadalquivir-joen pientareella.

Cadiz on toinen valloittava kaupunki Välimeren rannalla - epäreilua, että espanjalaisilla on niin paljon ihanuuksia... ja aurinkoa! Ja hyvää ruokaa! Matkasimme paikallisen ystäväni kanssa viikonlopuksi Cádiziin ihanalle turistittomille rannalle, jonka kaveri tiesi. Kaupungissa on aivan erityinen tunnelma - ja niin kaunista.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti