maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kookosöljyä ja kookosvettä - terveellistä ja trendikästä - mutta pahaa

Kävin tänään Kampin Ruohonjuuressa ostamassa kahta ihmiselämälle välttämätöntä perustarviketta: neitsytkookosöljyä iholle (ja välillä tukkaankin, vaikka rasvaa on melkein mahdotonta pestä pois) sekä "superterveellistä ja trendikästä" kookosvettä.

Kookosöljyä olen innostunut käyttämään ruoanlaiton sijaan ihonhoidossa, joten purkki sijaitsee kylppärin eikä keittiön kaapissa. Kieltämättä poikaystävä ei riemuitse, kun tuoksun/haisen saunan jälkeen kauttaaltaan kookokselta – ja olen "niljakas" kosketettaessa. Siis hyvin kosteutettu.

Tapasin Ruohonjuuressa ystäväni, joka kannusti vaihtamaan kookosöljymerkkiä. Olen tähän asti ostanut Cocovin oranssi-etikettistä kookosöljyä, varmaan se oli joskus tarjouksessa. Kaverin mielestä parempiakin vaihtoehtoja löytyy.

Tänään ihastuin Tropical-nimisen öljyn pehmeään rakenteeseen, ja purnukka sattui vielä olemaan kuukauden tarjouksessa Ruohonjuuressa, hinta oli reilu 10 euroa 340 gramman purkista. Siitä riittää pitkään.

Ruohonjuuren verkkokaupassa öljyä suositellaan ruuanlaiton lisäksi juuri ihonhoitoon, hiusnaamioksi (mutta kuten sanottu, hiukset saa pestä tosi monta kertaa jotta rasvan irtoaa) sekä aurinkorasvaksi ja deodorantiksi! Mielenkiintoista – täytyykin kokeilla kahta viimeistä. Itselläni käyttö on rajoittunut ihonhoitoon, sillä en juuri tykkää kookoksen mausta.

Tätä kookosöljyä olen käyttänyt ihonhoitoon...
... kunnes tänään vaihdoin Tropicaliin – kriittistä vertailua luvassa!
Tästä päästäänkin seuraavaan ostokseemme: kookosveteen. Sekä kaveria että itseäni janotti, joten nappasimme hyllystä kookosvesi-tölkit. Keskustelumme oli kuin jostain sketsistä:

- Mä vihaan tätä.
- Niin mäkin!
- Maistuu ihan homehtuneelta mehulta. 

Näillä puheilla ostimme juomat ja joimme ne hampaat irvessä "että osaa olla pahaa" -lausahdusten saattelemana. 

Ihminen on outo otus. 

Kookosvesi jos mikä on trendikäs tuote, jos sitä ostavat (kalliiseen hintaan) jopa makua kammoksuvat tyypit. Miksi? Kookosvesi pulppuaa vitamiineja ja mineraaleja, kuten kalsiumia ja magnesiumia, ja pärjää loistavasti urheilujuomavertailussa virkistävien ja palauttavien vaikutustensa ansiosta. Lisäksi tuote on täyttä luonnontavaraa!

Lasillinen kookosvettä vastaa nesteyttäviltä ominaisuuksiltaan kolmea vesilasillista! Lisää voi lukea Ruohonjuuren sivuilta – tai monesta trendejä seuraavasta lehdestä ja blogista, sekä meiltä että varsinkin Jenkeistä.

Kunpa vaan tottuisin kookosveden "erilaiseen" makuun", juoma olisi oiva tykkäämisen kohde.

PS: Kävin äsken hiostavalla juoksulenkillä ja kokeilin nyt sen päälle kookosvettä. Täytyy sanoa, että olo virkistyi ja jano lähti sekunnissa. Ehkä kaikessa hypetyksessä on perää...

Olisi kiva kuulla, onko teillä kokemuksia kookosvesistä ja kookosöljyistä ja jos, niin mikä on mielestänne paras merkki? Entä mihin kaikkeen kookosta näissä muodoissa käytätte?


Ehkä kookosvettä nauttimalla pääsee tällaisiin tunnelmiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti