sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Metsäretki Kivinokkaan - vähänkö oltiin reippaita!


Tänään meillä oli "reippailupäivä", vaikka sanaa inhoankin... siis ulkona oltiin ja jopa piknikkiä yritettiin viritellä, vaikka pakkanen paukkui.

Heräsimme kympin maissa ja päätimme lähteä saman tien "jonnekin luontoon". Yleensä into laantuu siihen, että pähkäilemme liian kauan minne mennä ja sillä välin alkaa sataa vettä / keksimme jotain muuta oleellista tekemistä, kuten laatikoiden siivoamista tai sohvalla möllöttämistä.

Mutta ei tällä kertaa! Onneksi tajusin, etten ole koskaan käynyt Kivinokassa ja sehän sopi myös kuski-poikaystävälle, joka alkaa valittaa aina siinä vaiheessa, kun alan ehdotella niin ihania metsäpaikkoja jossain Sipoon takana.

Täyttä hulluuttahan metsäretkeily -15C pakkasessa lumikinosten keskellä on. Ei auta, teimme pari voileipää piknikkiä varten (ehheh) ja lähdimme matkaan. Ensin tosin päädyimme Hakaniemen torille, jossa oli maalaismarkkinat ja sieltä torin vierellä olevaan söpöön Liettuan herkut -kauppaan, jossa vanha rouva antoi meille maisteltavaksi vaikka mitä kinkkuja ja makkaroita - lopulta ostimme säälistä kanamakkaran (?), joka olisi mennyt vanhaksi tänään... pakkaseen se päätyi, saa nähdä koska tulee käyttöön. No, ainakin teimme tädin onnelliseksi. Lopulta käännyimme vielä viereisessä Hakaniemen Kiina-kaupassa täydentämässä nuudelivarastoa.


Sitten takaisin autoon ja kohti Kivinokkaa. Emmekä edes olleet ensimmäiset Kivinokan luontopolun tallaajat tänään, joku muu oli siis ehtinyt olla reippaampi. Huh!

Valokuvia lyhyeltä mutta intentiisiviseltä retkeltä ei juuri ole, sormet jäätyivät nenosekunnissa, kun yritti räplätä liian hitaasti operoivaa kännykameraa... Onneksi luontopolku oli lyhyt.

Retkemme päättyi Kaivopuistoon, Kaivarin Kanuuna -kirppikselle, josta ei kyllä löytynyt tällä kertaa yhtään mitään. Pääsimme kuitenkin ihailemaan upeaa talvista auringonlaskua meren yllä (kuva siitä ekana blogissa).


Eikä ole mitään parempaa, kuin palata kotiin paukkupakkasesta, sytyttää kynttilä (nyt on eka adventti) ja nauttia sohvalla kuumaa kaakaota sekä sulatella varpaita kaksissa villasukissa - sekä tietty kehuskella Facebookissa, että oltiinpa me reippaita, lällällää.

Nyt nukkumaan, hyvää yötä kylmä maailma! Maanantaikaan ei tunnu ihan niin pahalta, kun sai kerrankin nauttia vapaasta, rennosta viikonlopusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti