sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Sushi-talkoot ystävien kesken - toimii!

Eilen ystäväni järjesti hurmaavan sushi-illan ja kutsui kahdeksan hienoa naista luokseen tekemään - ja varsinkin syömään - valtavan kasan sushia! Viikon flunssassa ja itsesäälissä vellomisen jälkeen oli ihana nähdä ystäviä ja vaihtaa kuulumiset. 

Oloni oli tosin sen verran nuutunut, että keskityin löhöämään kaverin hiljattain ostaman tunnelmallisen Kallion-yksilön uudella sohvalla, juomaan Bionade-limuja ja haikailemaan skumpan perään, jota kaverit nauttivat kiitettävän monta pulloa. Toistaiseksi nautin kolmiolääkkeitä poskiontelontulehdukseen, eli olen absolutisti-toipilas. 

Tosin kastoin kieleni skumppaan, mutta mielenkiintoista oli ettei edes tämä lempijuoma oikein maistunut - turvallisempaa tietty niin. Kaverit nimittäin pelottelivat tuttavantutuillaan, jotka olivat saanut ties minkä kohtauksen nautittuaan tilkan skumppaa kolmiolääkkeiden päälle. 

Ei siinä mitään, "ilman viinaakin voi olla hauskaa". Tai no. Ja tärkeintä oli tietenkin hyvä seura sekä illan tähti & kaikkien lemppari - sushi. Aineksia meillä oli monenlaista: lohta nigireihin, tonnikalamössöä, marinoitua tofua, avokadoa ja kurkkua makeihin sekä tilpehöörit: paahdettuja seesaminsiemeniä, hillotettua inkivääriä, soijakastiketta ja wasabia sekä lämpimänä nautittu sake alkudrinkiksi. Tai no, vaihteludrinkiksi skumpan ja skumpan välissä. Sake ei kyllä ole ihan minun makuuni, mutta kaikkeahan pitää maistaa ja vieraisiin ruokakulttuureihin tutustua...

Riisiä keitimme kilon.
Pyöritystalkoot eli nigiris & makis in the making..
"Ja kukaan ei sitten maista MITÄÄN ennen kuin kaikki on valmista!" emäntä käski.
"Ennen kuin sushit on valokuvattu niin kukaan ei koske niihin!", kävi käsky.
Ensin piti ottaa viralliset valokuvat Facebookiin - kateutta herättämään, tietenkin.
Tadaa! Kaikki meni, eikä edes tehnyt tiukkaa. Vankkaa sushikokemusta kun löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti