keskiviikko 14. elokuuta 2013

Pitäkää huolta kallonpohjalihaksistanne, auts

Huhhuh. Kävin tänään pitkästä aikaa omalla rakkaalla hierojallani kotikulmilla Kampissa. Nuori mies huokaili minua hieroessani tuttuun tapaansa – niin jumissa niska- ja kallonpohjalihakseni jälleen olivat. Ja varmasti monet monet muutkin lihakset.

Pannaan nyt edes nätti kuva piristämään niskajumitus-aihetta.
Hieroja-parka. Vielä loppukeväästä hän totesi toiveikkaana, että lihakseni alkavat jo muistuttaa normaalin ihmisen lihaksia.

Tänään tuntui, että oltiin takaisin nollassa, jopa miinustasolla. Edelleen nyt illalla kaikki paikat ovat kipeinä, vaikka hyväähän 45 minuutin hieronta tietty teki. Ja eikun ensi viikolla uusi setti.

Suurin, ainakin kivuliain, jumittajani ovat kallonpohjalihakset. En edes tiennyt sellaisten olemassaolosta ennen kuin hieroja painoi niitä ja älähdin kivusta.

Löytyi ongelman alku ja juuri, joka pahimmillaan aiheuttaa minulle kovaakin päänsärkyä ja outoa huimausta. Eikä tällainen päänsärky hellitä juuri millään! Vastaavaa kokeneet tietävät, mistä puhun.

Yleensä syytän päätetyötä lähes kaikista nykyajan kasvattien lihasvaivoista, enkä taida olla kovin väärässä.

Olen varma, että parinkymmenen vuoden päästä ihmiset kauhistelevat nykyajan päätetyöläisen elämää ja sitä, kuinka miljoonat ihmiset pilasivat terveytensä istumalla 8 tuntia päivässä oudossa, enemmän tai vähemmän huonossa asennossa, ruutua tuijottaen. Hullun hommaa! Meidän sukupolvi taitaa olla julman ihmiskokeen kaniineita...


Ei auta, töissä on ainakin näillä näkymin istuttava ja hierojalla käytävä ainakin kerran kuussa.

Onneksi liikunta auttaa (tosin päätin palata nyrkkeilytunneille vasta syyskuun alusta, sitä ennen haluan vain juoksennella ulkona).

Sain hierojalta myös hyviä venytysliikkeitä, joita en tosin kärsimättömänä tyyppinä ole jaksanut "ihan joka päivä" tehdä. On muka niin kiire, ettei ehdi päätään käännellä. Justiinsa.

Vetreeksi.fi-sivustolta löytyi näin nopsalla googletuksella passeleita venyttelyvinkkejä, ja näitähän on netti pullollaan. Tälle sivustolle erityispisteet hyvin epätyypillisistä kuvista, ei mikään perusmallli trikoissaan poseeraamassa! ;)

Onko teillä muilla vastaavia ongelmia, jotka vaan jatkuvat ja jatkuvat? Erityisesti: onko löytynyt oikeasti tehokkaita keinoja oireiden lievittämiseksi – tai jopa lopullisesti tuhoamiseksi? Kaikki vinkit otan kiitollisena vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti