maanantai 7. lokakuuta 2013

Elämäni ekat SandBell-treenit

Mikä ihme on SandBell, moni kysyy. Niin kysyin minäkin vielä pari päivää sitten, kunnes luin nyrkkeilyklubini Savaten nettisivuilta tästä uudesta supertehokkaasta treenausmetodista.

SandBell on neopreenikumilla päällystetty hiekkasäkki, jolla harjoitetaan yhtaikaa keskivartaloa, voimaa ja kestävyyttä.


Viime viikolla hieman venähtäneen kesätauon (6 kk) jälkeen aloitin jälleen rakkaan kuntonyrkkeilyn. Tänään maanantaista oli kehkeytymässä perinteisen nihkeä, joten ajattelin piristää päivää kunnon hikitreeneillä. Toimii. Aina.

Tänään Savatella oli tarjolla SanBell-harjoittelua, jota nettisivuilla kuvaillaan vakuuttavin termein:

SandBell®-harjoittelu on äärimmäisen tehokasta, kaloreita polttavaa, turvallista ja hauskaa! 

Hyperwear SandBell®-säkeissä yhdistyvät yleisimpien kuntoiluvälineiden kuten. esim. kahvakuulan, kuntopallon sekä käsipainojen vahvuudet. Kehität räjähtävää voimaa heittämällä tai paiskaamalla SandBell®-säkkiä täysillä ja täydellä laajuudella maahan.

20 minuutin SandBell®-harjoitus polttaa enemmän kaloreita kuin yli tunnin reipas kävely.

PE Universe nimesi SandBellin parhaaksi uudeksi liikuntavälineeksi.


Vakuuttavaa. Minuun tehosi etenkin osuus, jossa vakuutettiin SandBellin haastavan keskivartalon tukevat lihakset. Yleisimmät olkapään alueiden vammat kun usein johtuvat heikosta puristusvoimasta. Säkillä voi treenata käden ja ranteiden puristustyötä tekeviä lihaksia, joita yleensä ei harjoiteta.


Tuomio? Tehosi, ja oli hauskaa! Nyt tuntuu koko kropassa, vaikka valitsin nyt ekakertalaisena suht kevyen 3,5 kilon säkin. Kyllä siinäkin vastusta riitti. 

Erityisen vapauttavaa oli paiskoa säkkiä täysillä lattiaan, siinä pikku aggressiot kukistuivat kerralla. Rankinta taisivat olla säkin nostelut suorilla käsin, joka liikesarjaa kun toistettiin nelisen kertaa, kymmenen liikettä kerralla. Huh.

Toistaiseksi Savate Club on ainoa paikka Suomessa, jossa säkkiä voi testata ohjatussa ryhmässä. Toki säkin voi tilata kotiin ja treenailla Youtuben ääressä (googleta SandBell). Varoituksen sana: ainakin kerrostalossa naapureilla saattaa olla jotain sanottavaa, jos säkkiä paiskoo täysillä lattiaan, karjahdusten saattelemana. 

Lisää lajista voi lukea esim. Healthista.com-artikkelista (enkuksi). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti